...Han fick till slut förklara sig för SD:s högsta ledning. Med på mötet fanns partisekreteraren Björn Söder.
1 av 6
...Han fick till slut förklara sig för SD:s högsta ledning. Med på mötet fanns partisekreteraren Björn Söder.
Jens Leandersson har tidigare varit i blåsväder då han anklagats för att försökt sno till sig partistödet i SD Syd...
2 av 6
Jens Leandersson har tidigare varit i blåsväder då han anklagats för att försökt sno till sig partistödet i SD Syd... - Foto: Sverigedemokraterna
Leandersson anklagas också för att ha örfilat nuvarande ordförande i Syd - Mikael Eskilandersson.
3 av 6
Leandersson anklagas också för att ha örfilat nuvarande ordförande i Syd - Mikael Eskilandersson. - Foto: Sverigedemokraterna
Sex personer greps i samband med upploppen. Det finns dock bara uppgifter om de gripnas ålder. Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle.
4 av 6
Sex personer greps i samband med upploppen. Det finns dock bara uppgifter om de gripnas ålder. Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle. - Foto: Drago Prvulovic/Scanpix
Enligt polisen var ett 30-tal ungdomar inblandade i kravallerna i Tensta. Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle.
5 av 6
Enligt polisen var ett 30-tal ungdomar inblandade i kravallerna i Tensta. Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle. - Foto: Stig-Åke Jönsson / SCANPIX
Sverigedemokraternas Jens Leandersson hävdar att oroligheterna stoppas om man utvisar
6 av 6
Sverigedemokraternas Jens Leandersson hävdar att oroligheterna stoppas om man utvisar - Foto: Montage Scanpix/Sverigedemokraterna

SD-toppen: "Utvisa upploppsmakarna i Tensta"

"Det var inte det mest begåvade twitterinlägget som jag har gjort kanske."


"Försökte sno partistödet"

Det är inte första gången den hårt kritiserade SD-politikern Jens Leandersson är i blåsväder. Tidigare har han anklagats för att ha försökt att sno SD Syd:s partistöd genom att uppge ett nytt bankgirokonto i samband med utbetalningen tidigare i år. Anklagelserna gick så långt att Leandersson fick förklara sig för Sverigedemokraternas högsta ledning med partisekreterare Björn Söder i spetsen.

Örfilade SD-kollegan

I en intern revisionsrapport från den 11 januari i år, undertecknad av riksdagsmannen Tony Wiklander, beskrivs det hur Leandersson under ett möte ska ha slagit till Mikael Eskilandersson, som ersatte honom som ordförande i partidistriktet Syd under förra året. Enligt Jens Leandersson är revisionsrapporten en hämnd från Tony Wiklanders sida.

STOCKHOLM. Utan att veta något alls om vilka som låg bakom nattens kravaller i Tensta hävdar en högt uppsatt sverigedemokrat att oroligheterna stoppas om man utvisar "ungdomarna och deras föräldrar".

– Om man inte beter sig ordentligt måste man göra någonting, säger Jens Leandersson, regionråd och gruppledare för Sverigedemokraterna i Region Skåne, till Nyheter24.

Polisen har gripit sex personer. Vet du vilka det är?

– Nej, jag vet inte exakt, men när det är Tensta kan man göra en gissning.

Har du varit i Tensta någon gång?

– Ja, det har jag. Man kan säga att kommer man till Tensta har man sett hela världen.

Det var på sverigedemokratens twitterkonto som SD-politikern kommenterade upploppen först: "Utvisa ungdomarna och deras föräldrar. Då tar det stopp! Skolbränder och kravaller i Tensta", skrev Leandersson samtidigt som han länkar till en artikel om upploppen.

Ser du inte problematiken i att du vill utvisa personer när du inte ens vet vilka som ligger bakom det här?

– Jo, jag ser en problematik. Men det är något som händer dagligen att journalister spekulerar. Jag tycker att alla spekulerar hejvilt på twitter, säger Jens Leandersson och fortsätter:

– Jag tycker att det är värre när ni på Nyheter24 spekulerar och litar på hemliga källor. Det är sorgligt när ni hittar på. Jag tycker att ni är bedrövliga när ni skriver om sånt.

Så du tycker inte att man ska få skriva med anonyma källor?

– Jo, visst ska det kunna finnas anonyma källor. Men man måste ställa sig frågan: Är det rimligt? Är det verkligen sant? Mediekritik är väl något man lär sig i skolan?

Jens Leandersson hävdar alltså att det är farligare att journalister sprider "rykten och lögner" men han visar också en viss ånger över sitt inlägg.

– Det var inte det mest begåvade twitterinlägget som jag har gjort kanske.

/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

1 timme sedan
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

2 timmar sedan
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.

Person skjuten under jakt

2 timmar sedan
En person har skjutits i en jaktolycka i Surahammar, rapporterar TV4.

Polisen i Borås rapporterar om brand

2 timmar sedan
"Det brinner i en lägenhet i ett flerfamiljshus på Dalbogatan.", skriver polisen på sin hemsida.