SD-politikern Christer Schoultz har attackerat både muslimer och "vänstern" på twitter. Personerna på bilden har inget med artikeln att göra.
SD-politikern Christer Schoultz har attackerat både muslimer och "vänstern" på twitter. Personerna på bilden har inget med artikeln att göra. - Foto: Janerik Henriksson / SCANPIX

SD-politikern: "Jag har inga planer på att avgå"

Han går till angrepp mot muslimer, flyktingar och vänstern. Twittrar om hur romer kan användas som supervapen och varnar journalister för att bli våldtagna. Men Christer Schoultz ser ingen anledning till att lämna Sverigedemokraterna och från partitoppen är det tyst.


"Antingen, dö, äta eller flytta hem"

På tisdagen publicerade sajten interasistmen.se flera tweets där SD-politikern Christer Schoultz (ledamot i Karlskogas lokala partistyrelse och suppleant i Örebros distriktsstyrelse) går till attack mot vänstern i samband med att SDL, Swedish Defense League höll sin manifestation under Prideveckan.  

Men det är inte första gången som Schoultzs twitterattacker uppmärksammas. Tidigare i juni i år gick han till angrepp mot muslimer och skrev: "Kriminella muslimer som klagar på maten i fängelserna skulle serveras ENDAST fläskkött eller tillåtas svältas ihjäl. Who the Fuck Cares",

Och till Expo Idag säger han att han står för alla inlägg. 

– Vill muslimer hellre dö än att äta så ska de få göra det. Kommer de hit och bryter mot lagen och menar att maten inte duger, så får de antingen äta, dö eller flytta hem dit maten kanske passar bättre.

KARLSKOGA. SD-politikern Christer Schoultz tycker att han blivit utsatt för ett mediedrev och menar att det är journalisterna som medvetet missuppfattar hans tweets om att vänsterns blod ska flyta

– Jag står för vad jag skrivit. Det är ni journalister som är ett lustigt folkslag, jag ser inte tweetsen som så allvarliga. Min mening var att fortsätter våldet glorifieras av vänstern så kommer det ske ett blodbad. Våldet eskalerar. Jag är ingen galning, säger han till Nyheter24.

Men det är inte bara vänstern som gör SD-politikern förbannad. I flera tidigare tweets går han till attack mot muslimer (som ska "utvisas så fort minsta lilla kommer fram"), invandrare (som ska "kastas ut ur skolan om de inte bättrar sig") och romer (som han tycker kan användas som supervapen), rapporterar sajten interasistmen.se.

– Jag har inget mot dem som individer, men som kultur. De har haft chanser att integrera sig, men inte gjort det. Jag har själv haft romer som grannar och min syster blev pistolhotad. Jag ser det som att lägga handen på en spisplatta, har man bränt sig en gång så lär man sig.

Så ett tillfälle räcker för att det ska vara kört för en hel folkgrupp?

– Nej, men bränner man sig gång på gång så gör man. Jag säger inget om individen, utan om folkslaget och i ett samhälle måste man generalisera folk. 

"Jag kommer att fortsätta"

Christer Schoultz vill inte gå in på huruvida partistyrelsen eller någon av de lokala företrädarna hört av sig gällande hans uttalanden.

– Sånt kan jag inte kommentera, det hålls inom partiet.

Nyheter24 har vid upprepade tillfällen sökt Fredrik Molin, ordförande för SD Karlskoga där Schoultz sitter som ledamot, och Daniel Spik, distriktsordförande Örebro, där Schoultz är suppleant, men utan resultat. Inte heller partistyrelsen har gett några kommentarer gällande framtida konsekvenser.   

Den senaste tiden har flera Sverigedemokrater avgått efter att ha gjort grova uttalanden på sociala medier, nu senast Ronny Esbjörnsson. Har du några planer på att avgå?

– Nej, inte personligen. Jag tycker att jag fyller min roll. Men om partiet tycker annorlunda så gör dom. Jag kommer att fortsätta. 

Men i och med att du representerar ett parti borde du väl vara extra varsam med hur du uttrycker dig på nätet?

– I efterhand kan man tycka det. Men min roll är obetydlig i partiet, jag får ingen ersättning alls. 

– Jag har aldrig gjort någon hemlighet av att jag är med i partiet. Jag skriver som jag tycker. 

Och det kommer han fortsätta med, trots att han enligt egen utsago inte är någon "ond person".

– Jag vill väl. Min mamma är invandrare och flera i partiet är invandrare. Men vi måste se till Sveriges bästa. Det får man tänka på mer nu.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

Förtroendet för regeringen ökar

Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Spikas upp på kors – för att fira påsk

Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

1 timme sedan
Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.

Kosttillskott återkallades – flera döda

1 timme sedan
Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.