Här är kommentaren som fick SD-politikern att avgå.
1 av 2
Här är kommentaren som fick SD-politikern att avgå.
Sverigedemokraten Sven-Erik Karlsson meddelade sin avgång via mejl.
2 av 2
Sverigedemokraten Sven-Erik Karlsson meddelade sin avgång via mejl. - Foto: Janerik Henriksson / SCANPIX

SD-politiker avgår efter rasistiskt nätutspel

Sverigedemokraten Sven-Erik Karlsson avgår efter att han kritiserats för en rasistisk kommentar på främlingsfientliga sajten avpixlat.


Trakasserade somalier

På onsdagen rapporterade Nyheter24 om de somalier som förföljts, trakasserats och misshandlats i småländska Forserum. 

Invandrarna uppmanas att flytta - och de som stannar kvar är rädda för att att lämna hemmet.

Enligt somaliska föreningen rör det sig om ett ungdomsgäng bestående av omkring tio personer, med ett kärngäng på fyra som ser det som sin uppgift att sätta skräck i somalierna. Trakasserierna har lett till att antalet somalier på ett år minskat från 160 personer till ett 60-tal. 

På grund av den hotfulla situationen har 95 personer redan tagit till flykten. 

Läs mer här.

INTERNET. "Ett sånt 'gäng' som rör om i grytorna borde finnas i alla Sveriges 290 kommuner, det är ju helt uppenbart att det har gått för långt med invasionsindustrin i Sverige, allt för många skor sej på invandringen", skriver SD-företrädaren Sven-Erik Karlsson på den SD-kopplade sajten Avpixlat, med hänvisning till de somalier som trakasserats, förföljts och misshandlats i småländska Forserum, enligt inte rasist, men.

Kommentaren är inte den första av sitt slag. För inte mer än två månader sedan skrev Karlsson, även denna gång på Avpixlat, att Sverige borde bevilja massmördaren Anders Behring Breivik politisk asyl. Trots detta har han fått sitt kvar på sin post - ända tills nu.

– Jag har sagt upp mig definitivt. Det är tack vare Expo. De hindrar ju att man skriver sina egna åsikter, säger SD-politikern till Sveriges Radio på fredagskvällen.

"Emot invandringen"

I intervjun med Sveriges Radio förklarar Karlsson att han inte syftat på somalierna när han skrivit att han vill ha liknande gäng "som rör om i grytorna". 

Annorlunda låter det när han frågas ut av inte rasist, men.

– Det är ju så här att vi sverigedemokrater är ju emot den här fantastiska invandringen som man tror är så bra. Så det måste ju vara några som ställer upp och är emot det, säger den numera före detta SD-företrädaren till sajten.

"Utredd sedan en tid tillbaka"

På fredagskvällen kontaktar Nyheter24 SD:s presstalesman Martin Kinnunen. Han tycks inte vara informerad om Sven-Eriks avhopp, utan berättar att Karlsson varit under utredning "sedan en tid tillbaka" och att ett beslut kommer att fattas under hösten.

"Vi har en ordning i partiet som innebär att alla personärenden noga utreds varför det också ofta tar några månader innan ett beslut fattas. Att det dröjer innebär alltså inte att partiet ger 'grönt ljus' åt personer som uttalat sig grovt olämpligt", skriver Kinnunen i ett mejl.

Karlsson avgick med ett mejl cirka klockan 15 på fredagen, enligt Sveriges Radio.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fem häktade för grova kreditbedrägerier

1 timme sedan

Explosion vid militärbas i Irak

1 timme sedan
En person dödades och flera skadades i en attack mot en militärbas i södra Irak vid midnatt fredag, enligt irakiska säkerhetskällor. Enligt källorna rör det sig om en "bombattack" men vill inte uppge vem som kan ligga bakom.

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

igår 23:01
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

igår 22:46
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

igår 22:46
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

igår 22:12
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.