Thomas Bodströms debut som ståuppkomiker blev inte en succé.
1 av 2
Thomas Bodströms debut som ståuppkomiker blev inte en succé. - Foto: Faksimil Kanal 5
Publiken var lagom road av den förre justitieministern.
2 av 2
Publiken var lagom road av den förre justitieministern. - Foto: Faksimil Kanal 5

Bodströms nya karriär: Ståuppkomiker

Fotbollsspelare, minister, advokat och författare. Nu provar Thomas Bodström på komiken i Kanal 5:s "Mitt liv är ett skämt" - men frågan är om han inte var roligare som politiker?


Thomas Bodström

50 år.

Justitieminister 2000-2006.
Riksdagsledamot 2002-2010.

Författare till bland annat tre deckare samt självbiografin "Inifrån: Makten, myglet, politiken" från 2011.

STOCKHOLM. Han har gjort sig känd som mångsysslaren nummer ett inom politiken. Det är därför inte förvånande att Thomas Bodström allra första skämt som ståuppkomiker handlar om att han hade en massa sidouppdrag.

Halvroligt blir det när han kommer in på situationer som kan uppstå. Som klienten som frågar: "Var det inte du som införde höjda straff för bokföringsbrott?". Eller det motsatta:

– Då var det ändå värre när jag gick från advokat till minister. Då dröjde det inte länge till jag fick ett brev, där stod det så här: "Jag yrkar på nåd. Det kan ju inte vara några problem, du sa ju själv i tingsrätten att jag var oskyldig".

En eller två skratt

Annars är det mycket "skämt" om att han haft så mycket att göra och anspelningar på att han skulle ha varit oseriös i politiken.

När han påpekar att journalister trodde han var Göran Perssons livvakt skrattar dock en eller två personer i lokalen. De andra undrar om inte politikern Bodström hade mer humor än ståupparen.

Se ett smakprov på den förre S-toppens komikerdebut:


"Mitt liv är ett skämt" sänds på måndagskvällen klockan 22.00 i Kanal 5.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!