- Foto: Fredrik Persson/ SCANPIX

Almqvist: "Jag var en ung arg man"

"Det senaste året har känts positivt och jag har mått bättre. Mycket av det har raserat nu."


Detta har hänt

2010: I juni strax innan valet hamnar SD-topparna Erik Almqvist, Kent Ekeroth och Christian Westling i bråk med komikern Soran Ismail. Bråket får stor uppmärksamhet i media och Erik Almqvist försvarar sig i en video där han säger att "sanningen kommer alltid fram".

2012: Tisdagen den 13 november ljuger Almqvist för Expressens reporter och hävdar att han inte har sagt ord som "babbe", "blatte-lover", "fitta" och "hora" i samband med bråket. På onsdagen den 14 november publiceras en film som visar att Almqvist inte talade sanning. Kort därefter håller Sverigedemokraterna ett krismöte. Sen meddelar Jimmie Åkesson att Almqvist sparkats från alla sina uppdrag i SD.

STOCKHOLM. En mycket ångerfull Erik Almqvist kommer inte att närvara på den presskonferens som Sverigedemokraterna kallat till på onsdagen.

För Nyheter24 berättar han att han nu är öppen till att partiet granskar hans rasistiska uttalanden. Detta efter att den tunga SD-toppen Carina Herrstedt öppnade upp för en granskning, samtidigt som hon hävdade att SD-kollegan skulle talat sanning från början.

– Ja, det är klart Sverigdemokraterna ska göra det. Jag är den första att tillstå att jag betedde mig dåligt den natten på Kungsgatan, säger han till Nyheter24. 

Sverigdemokraternas andre vice partiordförande Carina Herrstedt hävdar även att Erik Almqvist tidigare har fallit under facket "unga arga män".

– Ja, det kan jag delvis hålla med om. Jag upplevde en oerhörd social press då. Jag mådde dålig och jag var ganska bitter.

På onsdagen kallade Sverigedemokraternas ledning först till krismöte. Därefter kallade SD-ledningen till en presskonferens klockan 11.15 på onsdagen. 

– Vi kommer att berätta hur vi kommer gå vidare . Jag kommer inte vara med.

Vad gör du just nu?

– Just nu sitter jag på mitt rum på riksdagen och grubblar.

Vad tänker du på?

– Det senaste året har känts positivt och jag har mått bättre. Mycket av det har raserat nu. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!