undefined
undefined - Foto: PONTUS LUNDAHL / SCANPIX / Montage

Folkpartist: "Afrikaner vill rasera europeiska seder"

Afrikaner vill rasera vår kultur och islam är en bråkarreligion. Skyller på att bloggen blivit hackad. Nu kan han uteslutas ur Folkpartiet.


Närmare 100 procent - eller?

"Man kan ju undra över varför närmare 100% av världens terroristdåd är utförda av islamister", skriver Benedicks i sitt blogginlägg.

Egentligen är det dock närmare 100 procent som inte är islamistiska, i alla fall i EU. Där handlar det om 0,2 procent.

GNESTA. Göran Benedicks är gruppledare för Folkpartiet i Gnesta kommun som nu hamnat i blåsväder efter inlägg han publicera på sin blogg. Benedicks skriver bland annat att afrikaner vill rasera europeiska seder och bruk och att "100 % av världens terroristdåd utförs av islamister", kan sajten Alliansfrittsverige.nu avslöja.

Nu kan Nyheter24 avslöja att Benedicks kan uteslutas ur partiet. Detta efter att partikansliet fått ta del av inläggen.

– Det finns åsikter här som absolut inte är acceptabla, säger Anders Yngman, kanslichef, till Nyheter24.

När Nyheter24 når Benedicks känner han själv inte igen sig i formuleringen, men tillägger sedan.

– Det är inte så att jag är rasist. Jag har haft bloggen hackad förut och varit tvungen att byta lösenord, jag vet inte om det är något sådant, säger han.

Islam - en "bråkarreligion"?

Benedicks kommentar på bloggen angående SD:s "järnrörsskandal" innehöll en lång utläggning om ordet "blatte", samt detta:

"Neger används dock fortfarande i många länder i Europa eftersom det betyder just svart. Och vågar man använda ordet lemon curd? Det kan ju både vara en anrättning baserad på smör, ägg, socker och citron eller en sur kurd, som Soran Ismail!", skriver han.

I ett annat inlägg frågar han sig - "är islam en bråkarreligion?".

– Det finns ett antal konflikthärdar i världen, som alla har en gemensam nämnare. Jag bara frågar varför, säger Benedicks, och påpekar sedan att han själv är kristen och är för religionsfrihet.

Kansliet ska ta kontakt med Folkpartiet i Södermanlands län för att be dem titta närmare på Benedicks åsikter. Det är styrelsen för länsförbundet som kan ta beslut om uteslutning.

Efter att inläggen uppmärksammats har Benedicks stängt ned sin blogg. Men sajten Alliansfrittsverige.nu har tagit skärmdumpar på de kritiserade inläggen. 

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Netflix krossade förväntningarna

3 timmar sedan

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

3 timmar sedan
Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Trump vinnare på dyster New York-börs

3 timmar sedan
Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.

Svenske miljardärens hustru död

3 timmar sedan
Julia Rausing, Tetra Pak-arvingen Hans Kristian Rausings andra fru, har avlidit efter en längre tids sjukdom, meddelar familjen i ett uttalande.

Polisen i Nordmaling rapporterar om trafikkontroll

3 timmar sedan
"Lögdeå, resultat efter stor trafikkontroll", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Eskilstuna rapporterar om trafikolycka

3 timmar sedan
"Kvinna till sjukhus efter trafikolycka.", skriver polisen på sin hemsida.