1 av 2
- Foto: SCANPIX / Montage
2 av 2
- Foto: PONTUS LUNDAHL / SCANPIX / Montage

Folkpartiet i krismöte - Lundbom kan uteslutas

Gruppledaren avgick efter att ha ljugit för Nyheter24. Nu kan hans kollega Göran Lundbom tvingas gå efter rasistiska kommentarer på sin blogg och på främlingsfientliga sajter. Folkpartiet håller krismöte på onsdagen.


Andra kommentarer från Lundbom

"Eftersom media INTE säger något om etniciteten på förövarna, är det ganska lätt att dra sina egna slutsatser" - kommentar på Fria Tider.

"Ja, OM det är denne Ghezali - jäklar vad våra PK-media kommer att stå nakna och avklädda! Det är nästan så man hoppas att det är sant - inte minst kommer Jan Guillou att gråta blod" - kommentar på artikel på Sweden Confidential om terrorattentatet i Burgas.

GNESTA. Göran Benedicks, gruppledare för Folkpartiet i Gnesta kommun, har redan avgått. Nu har en av hans kollegor, Göran Lundbom, hamnat i rejält blåsväder. Folkpartiet i Södermanland har tvingats kalla till krismöte för att ta beslut om hans framtid i partiet, efter att sajten alliansfrittsverige.nu avslöjat rasistiska kommentarer från honom.

– Jag har aldrig pratat med karln men det lilla jag sett känns väldigt tveksamt utifrån de värderingar Folkpartiet har, säger Thomas Stääv, ordförande för FP i Södermanland, till Nyheter24.

På onsdagen klockan 19.00 ska styrelsen i länet samlas för att bestämma om Lundbom kan vara kvar i partiet. Trots sin kommentar vill inte Stääv gå händelserna i förväg och säga att Lundbom hänger löst.

– Vi måste ju ta en sak i taget, saker och ting tenderar att gå så fort. Vi måste ju kommunicera med honom också och förklara hur det kommer drabba honom och hans medlemskap i Folkpartiet, säger han.

Skrev om "zoomalier"

Tidigare under tisdagen kunde Nyheter24 rapportera att Lundbom skrivit bland annat följande på sin blogg:

"Ett mångkulturellt samhälle är ytterst psykiskt påfrestande för en individ eftersom du aldrig riktigt kan veta hur reaktionerna blir. Du vet aldrig när och hur du kan bli attackerad, rånad, misshandlad eller – om du är kvinna – våldtagen".

Han använder ofta uttryck som "PK-censur", "zoomalier", "kulturberikare" och "multikulti". Samtidigt har Lundbom frekvent varit inne och kommenterat på flera främlingsfientliga sajter, däribland nazistiska Svenskarnas partis egen tidning Realisten. Totalt handlar det om 72 kommentarer på den sajten samt på Fria Tider, Avpixlat och Sweden Confidential. I ett fall har han kopierat en hel artikel från Realisten och lagt upp på sin blogg.

Här är två skärmdumpar som visar hur han är inne och kommenterar, kopplad till sitt Facebookkonto:

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Rysk robotattack mot Charkiv

Säpo vill anonymisera offentliga handlingar

1 timme sedan
Säpo föreslår att tjänstepersoners namn bör anonymiseras i offentliga beslutshandlingar. Enligt myndigheten skulle beslut utan namn bättre skydda individer och stat mot bland annat gängbrottslighet, rapporterar Sydsvenskan.

Misstänkt grovt brott i Södertälje

2 timmar sedan
Två personer har frihetsberövats i samband med ett misstänkt grovt brott i västra Södertälje, enligt polisen, som är förtegen om händelsen.

Systembolagets strul berodde på hackerattack från Nordkorea

igår 22:54
Det var hackare i Nordkorea som slog till mot Systembolagets logistik i Sverige i måndags. Genom att ta stora delar av logistikbolaget Skanlogs data gisslan i en så kallad ransomware-attack lyckades hackarna slå ut tre stora lagerlokaler i Stockholm och Eskilstuna. Det rapporterar Dagens Industri på tisdagskvällen.

Tesla levde inte upp till förväntningarna

igår 22:16
Tesla levde inte upp till marknadens förväntningar under det första kvartalet. Omsättningen sjönk med 9 procent jämfört med samma period förra året.

Teknikjättarna ledde uppgång på Wall Street

igår 22:08
De sju teknikjättarna ledde uppgången på USA-börserna på tisdagen. Svenska Spotify rusade efter en stark delårsrapport.