Vita huset har gjort bedömningen att det är för dyrt med en Dödsstjärna.
1 av 2
Vita huset har gjort bedömningen att det är för dyrt med en Dödsstjärna. - Foto: Stella Pictures
Besvikna Star Wars-fans uppmanas i stället satsa på att göra karriär inom forskning, teknologi och ingenjörsvetenskap.
2 av 2
Besvikna Star Wars-fans uppmanas i stället satsa på att göra karriär inom forskning, teknologi och ingenjörsvetenskap. - Foto: Ap / SCANPIX

Vita Huset säger nej till Dödsstjärna

Beskedet: "Vi stödjer inte sprängandet av planeter".


Varför Vita Huset säger nej

- "Konstruktionen av en Dödsstjärna har uppskattats kosta mer än 850 biljarder. Vi jobbar hårt för att sänka underskottet, inte öka det".

- "Administrationen stödjer inte sprängandet av planeter".

- "Varför spendera oräkneliga skattepengar på en Dödsstjärna när ett grundläggande fabrikationsfel kan utnyttjas av ett en-mans skepp?"

På bara två månader lyckades "John D" samla ihop över 34 000 namnunderskrifter som uppmanar Vita Huset att bygga rymdvapnet Dödsstjärnan från Star Wars

Förslaget backades upp med argument om att en ny rymdstation både skulle skapa nya jobb och stärka det nationella försvaret. Dessvärre delades inte dessa uppfattningar av Vita Huset, som ansåg att projektet skulle bli på tok för dyrt och att landet dessutom "inte stödjer sprängandet av planeter".

"Administrationen delar er strävan efter jobbskapande och starkt nationellt försvar, men en 'Dödsstjärna' finns inte på kartan", skriver Paul Shawcross, chef för Vita husets budget- och förvaltningsstyrningsbyrås rymd- och forskningsavdelning på den officiella hemsidan.

I slutet av meddelandet flörtar han däremot litegrann med Star Wars-fansen. 

"Tänker du göra karriär inom forskning, teknologi, ingenjörsvetenskap eller matematik så kommer Kraften att vara med oss! Kom ihåg att Dödsstjärnans förmåga att förinta en planet eller en hel galax är obetydlig i jämförelse med Kraften".

Här sprängs Dödsstjärnan av rebellerna:


/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!