Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
måndag 24 november 2014
Vi gillar julhjältar
måndag 24 november 2014
Jo, det var faktiskt bättre förr
torsdag 18 september 2014
77 000 FB-likes har oftast inte fel
66 973
reaktioner idag

SD portas från hotell: "En säkerhetsrisk"

Publicerad 2013-02-13 11:44
 • BILD 1 av 3
  Foto: SCANPIX / Montage Jonas Siljhammar, Konferens, Sverigedemokraterna, Årsmöte, Viktoria Hotell, SD, Uppsala, Jovan Christovski

  Det blir inget årsmöte på konferensanläggningen för SD.

 • BILD 2 av 3
  Foto: BJ֖RN LARSSON ROSVALL / SCANPIX Viktoria Hotell, SD, Uppsala, Konferens, Jonas Siljhammar, Årsmöte, Sverigedemokraterna, Jovan Christovski

  Allt var bokat, men i en privatpersons namn. Sedan ställdes det in av säkerhetsskäl.

 • BILD 3 av 3
  Foto: Drago Prvulovic / SCANPIX / Årsmöte, Jonas Siljhammar, Uppsala, Viktoria Hotell, Sverigedemokraterna, Konferens, Jovan Christovski, SD

  Rädsla för bland annat demonstrationer i samband med mötet låg bakom beslutet.

Sverigedemokraterna i Uppland skulle hålla årsmöte på en konferensanläggning. Men när företaget upptäckte vilka som stod bakom avbröts bokningen - av säkerhetsskäl.

0 personer rekommenderar detta.

UPPSALA. Viktoria Hotell & Konferens i Uppsala har det senaste dygnet varit måltavla för upprörda anhängare till Sverigedemokraterna på nätet. Anledningen är att anläggningen avbokade SD:s årsmöte som skulle hållas i lokalerna.

Först hade SD Uppland ansökt via en privatperson, men som hade tydliga kopplingar till partiet.

– När vi fick reda på att det var ett politiskt möte kunde vi inte längre ha kvar bokningen. Den lokala ledningen gjorde bedömningen att det är en säkerhetsrisk, säger Jonas Siljhammar, vd på anläggningens ägare Compass Group, till Nyheter24.

Hade det varit samma läge om det varit ett annat parti?

– Nja, den här bilden finns inte hos alla partier.

På den rasistiska bloggen Avpixlat har hatiska kommentarer spridits om Siljhammar och flera andra personer som varit inblandade. Avpixlats har hyllats av SD:s partiledare Jimmie Åkesson och har kopplingar till riksdagsledamoten Kent Ekeroth (SD). I inlägget om händelsen nämns även hans frus yrke - journalist på Sveriges Radio. Den anonyma redaktionen menar att detta skulle vara en koppling mellan Siljhammar och radion.

"Kom ihåg alla oförrätter mot SD.... i sinom tid ömsas skinnet...", skriver en kommentator.

De allra flesta i kommentarsfälten hotar med att bojkotta anläggningen i framtiden.

Har mejlbombats

Siljhammar har liksom flera andra personer mejlbombats efter utspelet från SD Uppsala, som bland annat även publicerats på riksdagsledamoten Thoralf Alfssons (SD) blogg.

– Det har varit från massa privata adresser så jag vet inte vilka det är. Men än så länge har det inte varit något hotfullt, säger vd:n.

Även anläggningschefen Jovan Christovski har överrösts med mejl. Ungefär ett tjugotal hittills, mer än vid något annat tillfälle. Men inga hot har framförts.

– Egentligen inte. Det har handlat om att de är ett riksdagsparti och borde behandlas som andra, säger han till Nyheter24.


0 personer rekommenderar detta.

KOMMENTARER