De fyra killarna bakom Green Import UF. Näst längst till vänster: vd:n Ahmed Said Benatallah.
De fyra killarna bakom Green Import UF. Näst längst till vänster: vd:n Ahmed Said Benatallah. - Foto: Green Import UF

Juholts nya jobb: Gör reklam för dadlar

Gymnasieeleverna lyckades få förre S-ledaren Håkan Juholt att vara med i deras reklamfilm. Nu hoppas de göra succé: "Vill sälja de bästa dadlarna i Sverige".


Håkan Juholt

Var socialdemokratisk partiledare under perioden 25 mars 2011-21 januari 2012. Hans tid kantades av flera klumpiga uttalanden, skandaler och inre stridigheter. Han ersattes av Stefan Löfven. Juholt har suttit i riksdagen sedan 1994. 

Häromveckan stod det klart att hans nya roll efter att han avgick som partiledare blir att sitta som ersättare i kulturutskottet.

VÄSTERVIK. Här gör Håkan Juholt en insats för fyra gymnasieelever på Västerviks gymnasium. Med sitt Ung företagsamhet-projekt Green Import UF hoppas de kunna sälja dadlar till samtliga svenska hem.

– Jag känner Håkan lite sedan tidigare, så jag mejlade honom och han tackade ja direkt, säger Ahmed Said Benatallah, företagets vd, till Nyheter24.

Nu hoppas de att Socialdemokraternas före detta partiledare ska ge dem den draghjälp som de behöver. Målet är att kunna fortsätta med verksamheten även efter skolan.

– Vi vill sälja de bästa dadlarna i Sverige, säger Said Benatallah.

Kommer ni fortsätta jobba med Håkan?

– Det får framtiden utvisa.

Riksdagsledamoten fick dock inget betalt för sin medverkan - förutom kanske en dadel eller två.

Se reklamfilmen med Håkan Juholt och sonen Anton här:


/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nattligt utegångsförbud för barn i fransk stad

Tonårspojkar hyllas – stoppade kidnappning

Tre tonårspojkar som lyckades stoppa en kidnappning av en minderårig flicka i Järfälla nordväst om Stockholm hyllas av polisen, skriver Mitti.

Tekniskt strul hos Spotify – hundratals användare drabbade

Under tisdagseftermiddagen upplevde tusentals användare problem med musiktjänsten Spotify. I sociala medier är användare väldigt upprörda över att både appen och hemsidan strular.

Varberg: Polisen rapporterar om rattfylleri

1 timme sedan
"Ett vittne ringer till polisen om en personbil som kör i hög hastighet från Trönninge mot Kungsäter.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen rapporterar om kontroll person / fordon, Södertälje

1 timme sedan
"Larm om allvarlig händelse.", skriver polisen på sin hemsida.

Flygledarna i Frankrike ska strejka

1 timme sedan
Flygledarna i Frankrike ska strejka på torsdag, vilket riskerar att leda till stora störningar vid Paris två största flygplatser.