Totalt tar alliansen igen på oppostionen från förra mätningen men man får fortfarande bara 39,6 procent.
1 av 5
Totalt tar alliansen igen på oppostionen från förra mätningen men man får fortfarande bara 39,6 procent. - Foto: SCANPIX SWEDEN
Anders Borg och Fredrik Reinfeldt har mycket att fundera på.
2 av 5
Anders Borg och Fredrik Reinfeldt har mycket att fundera på. - Foto: SCANPIX SWEDEN
"Moderaterna ligger kvar där nere och harvar. Det är klart att det beror på arbetslösheten och det blir svårare och svårare att säga att den beror på någon annan" säger Carl Melin, analyschef på United minds.
3 av 5
"Moderaterna ligger kvar där nere och harvar. Det är klart att det beror på arbetslösheten och det blir svårare och svårare att säga att den beror på någon annan" säger Carl Melin, analyschef på United minds. - Foto: SCANPIX SWEDEN
I den sista mätningen innan semestern får Moderaterna bara 25,8 procent. Det är det sämsta resultatet sedan i en mätning Aftonbladet/United minds inleddes under valet 2010.
4 av 5
I den sista mätningen innan semestern får Moderaterna bara 25,8 procent. Det är det sämsta resultatet sedan i en mätning Aftonbladet/United minds inleddes under valet 2010. - Foto: SCANPIX SWEDEN
MP+S+V som får 48,1 procent.
5 av 5
MP+S+V som får 48,1 procent. - Foto: HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX

Här är Reinfeldts nya krissiffror

Fredrik Reinfeldts Moderaterna noterar nya katastrofsiffror i United Minds senast mätning. Samtidigt ligger både Kristdemokraterna och Centerpartiet under riksdagsspärren.


United Minds undersökning i procent

Moderaterna 25,8 (-1,1 %) 

Folkpartiet 6,3 (+0,9 %) 

Centerpartiet 3,7 (+0,9 %)

Kristdemokraterna 3,8 (-0,2 %) 

Miljöpartiet 8,9 (+0,4 %) 

Socialdemokraterna 32,0 (-0,7 %) 

Vänsterpartiet 7,2 (+0,4 %) 

Sverigedemokraterna 10,7 (-0,3 %) 

Övriga 1,7 (-0,1 %)

Moderaterna ligger kvar där nere och harvar. Det är klart att det beror på arbetslösheten och det blir svårare och svårare att säga att den beror på någon annan. Regeringen äger ansvaret för tillståndet i ekonomin, säger Carl Melin, analyschef på United minds till Aftonbladet.

I den sista mätningen innan semestern får Moderaterna bara 25,8 procent. Det är det sämsta resultatet sedan i en mätning Aftonbladet/United minds inleddes under valet 2010. 

Samtidigt fortsätter krisen för Centerpartiet, 3,7 %, och Kristdemokraterna 3,8 % som båda hamnar under riksdagsspärren.

– Vi kan fortfarande beskriva Kristdemokraterna och Centerpartiet som krispartier, även om C nu hamnar något bättre. Centern låg nog snarare lite lågt sist. Det klart att även om avståndet mellan blocken minskar så är det fortfarande märkbart, ­säger Melin till Aftonbladet.

"Jan Björklund har varit väldigt synlig"

En av mätningens stora vinnare är Folkpartiets ledare Jan Björklund. FP når den bästa siffran, 6,3 %, sedan november.

Jan Björklund har varit väldigt synlig under våren och har haft ett tydligt ledarskap inom skolfrågorna. Jag tror att det spelar väldigt stor roll, säger Nina Larsson FP, partisekreterare till Aftonbladet.

Totalt tar de alliansen igen på oppostionen från förra mätningen men får fortfarande bara 39,6 procent mot MP+S+V som får 48,1 procent.

Sverigedemokraterna blir återigen tredje största parti med 10,7 procent.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!