Elin Lundgren (S) och ett av blogginläggen om hatkommentarerna.
1 av 5
Elin Lundgren (S) och ett av blogginläggen om hatkommentarerna. - Foto: HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX / Faksimil elinlundgren.se
Lundgren tycker det är viktigt att anmäla – hur ska man annars kunna säga till andra att de ska göra det?
2 av 5
Lundgren tycker det är viktigt att anmäla – hur ska man annars kunna säga till andra att de ska göra det? - Foto: HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX
Inlägget om "Stefan".
3 av 5
Inlägget om "Stefan". - Foto: Faksimil elinlundgren.se
Inlägget om "Karl" och "Börje".
4 av 5
Inlägget om "Karl" och "Börje". - Foto: Faksimil elinlundgren.se
SSU:s förbundssekreterare Ellinor Eriksson.
5 av 5
SSU:s förbundssekreterare Ellinor Eriksson. - Foto: CHRISTINE OLSSON / SCANPIX

S-kvinna anmäler sexkommentarer: "Vill att ni putar med röven"

Socialdemokraternas riksdagsledamot Elin Lundgren har polisanmält flera kommentarer som skrivits på hennes blogg. Flera av dem med grovt sexuellt innehåll. – Man undrar vad de får ut av det, säger hon till Nyheter24.


Kan även vara sms

Nyheter24 har tidigare skrivit om ett liknande fall. Då handlade det om Vänsterpartiets Linda Snecker, ordförande i Östergötland och ledamot i partistyrelsen, som trakasserats via sms.

"Hej Linda. Vi är ett gäng kåta gubbar som brukar träffas och fantisera om dig. Våra kåta gubbkukar står som spett när vi tänker på din lilla rumpa", stod det i smset som även skickats till fler kvinnliga politiker.

Utredningen lades ned.

GÄVLE. "Hahahaha vilka fula jävlar. En som liknar en jävla hamster och en med ett hästgarnityr. Hahaha. Jag vill hellre se att ni tar av er trosorna och putar med röven. Era rumpor och musar är nog mera upphetsande än ert face."

Så står det i en kommentar på riksdagsledamoten Elin Lundgrens (S) blogg. Det är bara ett exempel på de inlägg som hon nu polisanmält, efter att hon själv skrivit om kommentarernaflera blogginlägg.

– Om inte jag anmäler är det svårt att säga att någon annan ska göra det. Vi kan inte ha en struktur där det är okej att folk skriver så här till kvinnor och tjejer, säger Lundgren till Nyheter24.

Dessutom uppmanar Riksdagens säkerhetsdirektiv ledamöter att polisanmäla.

Vad känner du när du ser sådana här kommentarer?

– För egen del så funderar jag mest på vad de får ut av att skriva så där.

"Polisen kanske inte har rätt metoder"

I en av de andra kommentarerna, som kom in precis innan Lundgren skulle polisanmäla, går det att läsa följande:

"Gillar du att få kuk i röven? Eller är det fittan som gäller alltid? Med tanke på hur jävla ful du är så måste ju fittan inte va allt för slapp. Du längtar nog efter att bli dubbelmackad."

Det är inte första gången som Lundgren polisanmäler, uppger Gefle Dagblad. De tidigare gångerna har anmälan lagts ned tämligen omgående.

– Jag hyser väl inga större förhoppningar den här gången heller, säger hon.

Tycker du att myndigheterna tar detta på tillräckligt stort allvar?

– Jag blir alltid väldigt väl bemött. Men polisen kanske inte har rätt metoder för att verkligen reda ut sådana här saker.

Blogginlägget där kommentaren överst i artikeln skrivits var en bild på Lundgren tillsammans med ungdomsförbundet SSU:s sekreterare Ellinor Eriksson. Där hade även en anonym kommentator med namnet "Börje" skrivit följande:

"Mmmm vilken mun Ellinor har. Tar hon ut hästtänderna innan hon suger negerballe tro?".

Så här svarade Eriksson på Twitter tidigare under söndagen:

/
/
/
/
/
hat
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fred i Ukraina på agendan när Scholz möter Xi

Irans attack: Amina, 7 år, träffades av splitter

Explosionerna ovanför Negevöknen i Israel var intensiva och luftförsvarets sirener ljöd. Men beduinfamiljen al-Hasoni hade ingenstans att ta skydd när splitter började falla från skyn. Nu kämpar deras sjuåriga dotter för sitt liv.

Upptäckt: Hundra gånger mer plast på havets botten

1 timme sedan
Enorma mängder plast flyter runt på och i havet. Men uppemot hundra gånger mer plast finns på havets botten, enligt en studie som bygger på videor från undervattensdrönare. Jag tycker att volymen och mängden på havsbotten är rätt stötande, säger forskaren Denise Hardesty.

Asienbörser backar rejält

1 timme sedan
Det var stora nedgångar i index på ledande börser i Asien i den inledande tisdagshandeln, mest beroende på skiftande signaler om den kinesiska ekonomin. Medan tillväxtsiffran för årets första kvartal var högre än väntat, 5,3 procent, överraskade siffrorna för detaljhandel och industriproduktion negativt.

Man dömd för mushot mot politiker

1 timme sedan
En man i 50-årsåldern har dömts för ofredande och olaga hot efter att han placerat en död mus, spetsad på ett pappersspjut, utanför dörren hos en högt uppsatt politiker i Östergötland, rapporterar P4 Östergötland.

Zelenskyj efterlyser samma hjälp som gavs Israel

1 timme sedan
Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj vädjar till allierade i väst att visa samma enighet gentemot Ukraina som uppvisades under Irans attack mot Israel. Intensiteten i ryska attacker kräver större enighet, säger han.