Nima Gholam Ali Pour har gjort sitt val.
1 av 4
Nima Gholam Ali Pour har gjort sitt val. - Foto: Faksimil SVT / TT BILD
Han går till Sverigedemokraterna på grund av deras inställning till invandringen.
2 av 4
Han går till Sverigedemokraterna på grund av deras inställning till invandringen. - Foto: Faksimil SVT Play
Nima Gholam Ali Pour lämnade Socialdemokraterna i samband med skandalen runt Omar Mustafa.
3 av 4
Nima Gholam Ali Pour lämnade Socialdemokraterna i samband med skandalen runt Omar Mustafa. - Foto: Victor Lundberg / SCANPIX SWEDEN
SD Malmö stoltserar med "värvningen" på sin hemsida.
4 av 4
SD Malmö stoltserar med "värvningen" på sin hemsida. - Foto: BJ֖RN LARSSON ROSVALL / TT BILD

Före detta S-politiker går med i SD

Nima Gholam Ali Pour lämnade Socialdemokraterna efter diskussionen om Omar Mustafa. Nu har han gått med i SD. – Det handlar om invandringen och hur invandrarna anpassar sig till Sverige, säger han.


"Inte fel att ge S en knäpp på näsan"

SD:s kommunalråd Magnus Olsson är nöjd med värvningen och passar på att håna Socialdemokraterna.

– Jag känner en stor glädje över att Nima nu väljer att engagera sig i Sverigedemokraterna och detta av flera olika anledningar. Jag har under en längre tid och med stort intresse följt Nima på olika sociala forum och via hans blogg tar jag del av många intressanta och kloka tankar. Han har tydligt tagit avstånd mot religiös extremism och står med båda fötterna på jorden. Det gillar jag skarpt och sen är det inte fel att ge Socialdemokraterna en knäpp på näsan, säger han i ett pressmeddelande.

MALMÖ. När ordföranden för Islamiska förbundet Omar Mustafa valdes in som suppleant i Socialdemokraternas partistyrelse ledde det till kritik. För Nima Gholam Ali Pour blev det droppen – han lämnade sin plats som lokalpolitiker för S i Malmö.

Sedan dess har han debatterat bland annat integration och migration vid flera tillfällen – och stött på motstånd. Nu har Nima Gholam Ali Pour valt att gå med i Sverigedemokraterna.

– Jag har debatterat detta en längre tid och kände att jag ville gå till ett parti som kan driva de frågorna. Jag gick igenom de olika partiernas styrdokument och tyckte att SD passade bäst, säger han till Nyheter24.

"Den osynliga extremismen"

Han menar att det inte är så långt mellan Socialdemokraterna och Sverigedemokraterna, bara att de skiljer sig i "vissa frågor".

– Det handlar om invandringen och om hur invandrarna anpassar sig till Sverige, säger Nima Gholam Ali Pour.

På sin blogg har han bland annat skrivit om att Sverige "drabbats av migrationsextremism". Men det är en helt annan typ av extremism som han också vill engagera sig mot.

– Det är den osynliga extremismen. Människor som framställer sig som vanliga muslimer men samarbetar med extrema organisationer, säger han och tar upp exemplet där en före detta imam smugglat vapen till Syrien.

Hur ska man se vem som är en vanlig muslim och vem som "låtsas"?

– Ja...det...om man läser deras åsikter och vilka de bjuder in till debatt så ser man.

Det är ännu inte klart vilken roll Nima Gholam Ali Pour kommer få inom SD Malmö, men han säger själv att han ska börja från botten och arbeta sig uppåt.

– Jag får vinna medlemmarnas förtroende.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!