Den 18-årige vänsterpartisten har kopplingar till Revolutionära Fronten.
1 av 2
Den 18-årige vänsterpartisten har kopplingar till Revolutionära Fronten. - Foto: TT / Faksimil
Vänsterpartiets partisekreterare Aron Etzler.
2 av 2
Vänsterpartiets partisekreterare Aron Etzler. - Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT

18-årig vänsterpartist misstänks för grov misshandel

En 18-årig man med kopplingar till vänsterextrema Revolutionära Fronten misstänks för grov misshandel. Han är även medlem i Vänsterpartiet – som nu stängt av honom.


Vänsterkongress

Vänsterpartiets kongress inleddes på fredagen och pågår fram till söndagen den 12 januari i Münchenbryggeriet i Stockholm.

ÖREBRO. En av de som greps när polisen under hösten slog till mot personer i Revolutionära Fronten i Mellansverige var en 18-åring från Örebro. 

Nu misstänks han för grov misshandel – och samtidigt avslöjas det att han även är medlem i Vänsterpartiet.

"Ser mycket allvarligt på det här"

Enligt Nerikes Allehanda har han nu stängts av i väntan på ett definitivt beslut om uteslutning som ska tas av partiets kongress som just nu pågår i Stockholm.

– Vi ser mycket allvarligt på det här. Så fort vi fick reda på att han misstänktes för det här våldsbrottet suspenderade vi honom. Vi tycker det är viktigt att markera att vi tar avstånd från all typ av våld, säger Vänsterpartiets partisekreterare Aron Etzler till Nerikes Allehanda.

Mannen är för närvarande inte frihetsberövad men enligt åklagaren Carl Mellberg är åtal att vänta i mars månad. 18-åringen ska ha genomfört misshandeln tillsammans med sex andra personer.

Ung Vänster-ordförande också avstängd

Vänsterpartiet har ännu inte lyckats få tag på den misstänkte mannen, uppger Nerikes Allehanda.

Sedan tidigare är Ung Vänsters ex-ordförande i Örebro, Markus Allard, suspenderad av moderpartiet eftersom han uttryckt stöd för Revolutionära Fronten. Beslut om hans framtid tas också på helgens kongress.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!