Alexander Bards Facebookinlägg i stängda gruppen.
1 av 3
Alexander Bards Facebookinlägg i stängda gruppen. - Foto: Faksimil / TT
Bard har tidigare varit med i Folkpartiet och egna Liberaldemokraterna.
2 av 3
Bard har tidigare varit med i Folkpartiet och egna Liberaldemokraterna. - Foto: HENRIK MONTGOMERY / TT
Centerpartisten Andreas Eriksson kallar Bard oseriös.
3 av 3
Centerpartisten Andreas Eriksson kallar Bard oseriös. - Foto: Stephen Kirk

"Missfosterhjärnor!" – Alexander Bard hatar Centerkvinnorna

"Förbannade jävla sexhatarmoralister" – det var Alexander Bards hälsning till Centerkvinnorna. Sedan lämnade han Centerpartiet. Här är inlägget på den stängda Facebookgruppen.


STOCKHOLM. Debattören och teveprofilen Alexander Bard deklarerade på tisdagskvällen att han ska sluta ge sitt stöd till Centerpartiet och i stället stödja Piratpartiet:

Men bakom beskedet finns ett helt annat inlägg, skrivet av Bard i en stängd Facebookgrupp för ett nätverk han själv varit med och skapat. I gruppen "Cybercentern", som har cirka 750 medlemmar, skriver han att han hatar kvinnoförbundet Centerkvinnorna.

"Era sjuka jävla missfosterhjärnor"

"En hög jävla miffon är vad de är. Hur fan länge ska man stå ut med dumheterna som sägs och skrivs i Centerpartiets namn? Det här är bara för jävla vansinnigt. Förbannade jävla sexhatarmoralister! Att sälja sex är för helvete inte att bli våldtagen, era sjuka jävla missfosterhjärnor! Vart kastar jag min centerpartimedlemsbok?", skriver Bard i inlägget som Nyheter24 tagit del av.

Sedan avslutar han med att han inte kommer att stödja Centerpartiet något mer:

"Det är oseriöst"

Inlägget får nu stark kritik i gruppen. En av de som tagit illa vid sig är Andreas Eriksson, centerpartist och liberal debattör.

– Jag tycker att det är oseriöst, och får Bard att framstå som en hänsynslös. Man måste respektera den intellektuella hederligheten, även om jag kan hålla med honom i sak. Interna diskussioner måste pågå sakligt, säger han till Nyheter24.

"Cybercentern" skapades av bland andra Bard med målet att hitta ett modernare sätt att kommunicera. Den kännetecknas också av att sträva efter en mer liberal politik.

"Många är upprörda"

Eriksson berättar att gruppen är delad efter Bards inlägg.

– Men många är upprörda och delar min åsikt i frågan, säger han.

Bard har tidigare varit medlem i Folkpartiet och det egna Liberaldemokraterna. I september 2011 gick han med i Centerpartiet.

Nyheter24 har sökt Bard för en kommentar angående Facebookinlägget. Så här säger han till TT om sitt beslut att lämna partiet.

– Beslutet grundar sig på Centerkvinnornas utspel om att den svenska sexköpslagen ska gälla utomlands.

Flera andra centerpartister har tagit avstånd från Bards beteende. En av dem är Centerstudenters ordförande Hannes Hervieu, som också sitter i partistyrelsen:

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Man hotade sajt – polis hittade stor mängd knark

Ja till Ukrainastöd – Biden lovar vapen i veckan

Senaten i USA:s kongress säger som väntat ja till ett stöd på nära 61 miljarder dollar till Ukraina. Kiev har väntat på stödet sedan i höstas för att stå emot Rysslands anfallskrig.

Rysk robotattack mot Charkiv

1 timme sedan
Minst två personer vårdas för splitterskador efter en rysk robotattack mot storstaden Charkiv i nordöstra Ukraina, uppger borgmästare Ihor Terechov.

Säpo vill anonymisera offentliga handlingar

2 timmar sedan
Säpo föreslår att tjänstepersoners namn bör anonymiseras i offentliga beslutshandlingar. Enligt myndigheten skulle beslut utan namn bättre skydda individer och stat mot bland annat gängbrottslighet, rapporterar Sydsvenskan.

Misstänkt grovt brott i Södertälje

3 timmar sedan
Två personer har frihetsberövats i samband med ett misstänkt grovt brott i västra Södertälje, enligt polisen, som är förtegen om händelsen.

Systembolagets strul berodde på hackerattack från Nordkorea

igår 22:54
Det var hackare i Nordkorea som slog till mot Systembolagets logistik i Sverige i måndags. Genom att ta stora delar av logistikbolaget Skanlogs data gisslan i en så kallad ransomware-attack lyckades hackarna slå ut tre stora lagerlokaler i Stockholm och Eskilstuna. Det rapporterar Dagens Industri på tisdagskvällen.