Polisens fackförbund tar ställning.
1 av 2
Polisens fackförbund tar ställning. - Foto: TT / Montage
Jimmie Åkesson eller någon annan aktiv sverigedemokrat skulle inte kunna vara förtroendevald i Polisförbundet.
2 av 2
Jimmie Åkesson eller någon annan aktiv sverigedemokrat skulle inte kunna vara förtroendevald i Polisförbundet. - Foto: TT

Polisförbundet tar avstånd från SD

Polisens fackförbund Polisförbundet har beslutat att man inte kan vara förtroendevald i organisationen och samtidigt aktiv inom Sverigedemokraterna.


Unionen i blåsväder

De senaste dagarna har fackförbundet Unionen kritiserats hårt efter att det framkommit att SD:s toppnamn i Borlänge, Ann-Cathrin Löfwenhamn, också sitter i fackförbundets regionsstyrelse i Dalarna.

SVERIGE. Den svenska polisens fackförbund Polisförbundet, med cirka 21 000 medlemmar, går nu ut och tar tydlig ställning mot Sverigedemokraterna.

I ett dokument som skickats ut till organisationen meddelar förbundet att SD:s människosyn går emot deras grundläggande värderingar om allas lika värde, skriver Polistidningen.

"Uppdragen är inte kompatibla"

Polisförbundet meddelar också att man inte kan vara aktiv i SD och samtidigt förtroendevald i fackförbundet.

"Om en förtroendevald hos Polisförbundet samtidigt är aktiv i Sverigedemokraterna kommer vi att uppmana denna att avsäga sig sitt uppdrag. Gör han eller hon inte det kommer ärendet att hanteras i styrelsen. Vi anser att uppdragen inte är kompatibla", står det i dokumentet enligt Polistidningen.

Ingen "åsiktsregistrering"

Förbundet skriver också att de trots beskedet inte kommer att ägna sig åt "åsiktsregistrering" av medlemmar. Om förbundet bjuder in till politisk debatt kommer även SD bjudas in eftersom de är valda av folket.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!