M-politiker länkar till grovt rasistiska sajter

UPPDATERAD. Rasistiska tweets och länkningar till flera hatsajter – här är M-politikern Camilla Engström från Danderyd. Hon har nu avgått från samtliga sina nuvarande politiska uppdrag.


DANDERYD. Tidigare under dagen hamnade den moderata lokalpolitikern Camilla Engström i blåsväder efter att ha twittrat om att muslimer inte skulle passa in i facket. 

Men det är inte första gången som Engström, som sitter i styrelsen för moderaterna i Danderyd och är ersättare i byggnadsnämnden i samma ort, twittrar om muslimer och invandrare.

Nyheter24 kan nu avslöja att hon vid ett antal tillfällen delat med sig av rasistiska tweets och bland annat länkat till hatsajter som Exponerat, Fria Tider och Dispatch International.


Hon har även retweetat åsikter om att bränna regnbågsflaggor under prideveckan, retweetat Sverigedemokraternas riksdagsledamot Kent Ekeroth samt retweetat inlägg som länkat till den sverigedemokratiske riksdagsledamoten Thoralf Alfssons blogg.

Vid flera tillfällen uttrycker hon kritik mot den egna partiet – men när Nyheter24 ringer upp svarar hon inte. Däremot har hon tidigare pratat med Anders Paulsen, ordförande för Moderaterna i Danderyd.

"En virrhjärna som vi måste hantera"

Han har nyligen pratat med henne om det twitterbråk som hon tidigare under tisdagen hamnat i med Jonas Bergström, ledamot i SSU:s styrelse – och bett att få en förklaring. Detta efter att hennes kommentarer bland annat uppmärksammats av bloggen Alliansfritt Sverige.

Däremot känner han inte till hennes länkande till hatsajter.

– Som du förstår så är det här ingenting som partiet står bakom utan det här är en virrhjärna som vi måste hantera, säger Paulsen till Nyheter24.

På vilket sätt?

– Ja, det vet jag inte än, säger Paulsen och förklarar att hon ska få kommentera det hon gjort:

– Men vi kommer inte att acceptera den här typen av agerande på något sätt men innan jag kan tala om för dig hur vi kommer att agera då måste jag prata med henne en gång till.

Nyheter24 har flera gånger sökt Engström för en kommentar. Till slut svarar hon, men inte på några frågor:

– Nej! utbrister M-politikern och lägger på luren.

Uppdatering 15/7 15.45:

Har nu lämnat sina politiska uppdrag

– Camilla Engström har avgått från samtliga sina nuvarande politiska uppdrag i Danderyds kommun och hon kandiderar inte heller längre för Moderaterna i nästa val.

Finns hon kvar i partiet?

– Ja, det gör hon ju i dag naturligtvis, det är en uteslutningsprocess som måste hanteras enligt konstens alla regler så det är inget beslut som vi kunnat ta i dag men jag ser ingen möjlighet för henne att finnas kvar i partiet, nej.

LÄS MER: Därför är sajterna rasistiska

/
/
/
/
/
hat
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Netflix krossade förväntningarna

1 timme sedan

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

1 timme sedan
Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Trump vinnare på dyster New York-börs

1 timme sedan
Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.

Svenske miljardärens hustru död

1 timme sedan
Julia Rausing, Tetra Pak-arvingen Hans Kristian Rausings andra fru, har avlidit efter en längre tids sjukdom, meddelar familjen i ett uttalande.

Polisen i Nordmaling rapporterar om trafikkontroll

2 timmar sedan
"Lögdeå, resultat efter stor trafikkontroll", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Eskilstuna rapporterar om trafikolycka

2 timmar sedan
"Kvinna till sjukhus efter trafikolycka.", skriver polisen på sin hemsida.