Christoffer Dulny.
Christoffer Dulny. - Foto: © Fotograf Sören Andersson / SÖREN ANDERSSON

Avslöjades med hatkommentarer – nu avgår SD-toppen

Sverigedemokraternas Christoffer Dulny avslöjades med att ha skrivit rasistiska kommentarer och tipsat Avpixlats föregångare. Nu avgår han.


Personerna som lämnar

Kandidat i Västervik
– Lämnar partiet

Kandidat i Sundsvall
– Lämnar partiet

Kandidat i Vellinge
– Trea på listan, uppmanas lämna

Thomas Bengtsson i Växjö
– Uppmanas lämna, kommer annars uteslutas

Kandidat i Norrköping
– Tia på listan, uppmanas lämna

Toppkandidat i Lycksele
– Uppmanas lämna

Toppkandidat i Vimmerby
– Uppmanas lämna

STOCKHOLM. Sverigedemokraternas toppnamn i Stockholm, Christoffer Dulny, har valt att avsäga sig sina kandidaturer och uppdrag i partiet. Anledningen är Expressens avslöjanden om att han skrivit rasistiska kommentarer på flera hatsajter.

– Mot bakgrund av den uppkomna situationen och vad som ligger i partiets bästa och det framtida arbetet i Stockholms stadhus har jag landat i att lämna mina uppdrag i partiet. Partiet har viktigt arbete framöver i Stockholms stadshus som ny politisk kraft och jag vill inte på något sätt vara en belastning i detta mycket viktiga arbete. Jag vill samtidigt passa på och tacka väljare och partikamrater för allt stöd jag fått den senaste tiden, säger Dulny i ett pressmeddelande.

"Beklagar att uppgifterna inte presenterats tidigare"

I samma utskick skriver Sverigedemokraterna att partiet utesluter sex medlemmar som varit en del av Expressens granskning. Flera av dem har ännu inte omskrivits i medierna. Bland annat rör det toppnamnet på partiets listor i Lycksele samt Vimmerby.

– Det är positivt att vi nu har bättre kännedom om dessa kandidaters förehavanden, så att personer vars åsikter inte passar i vårt parti kan avpolletteras. Vi beklagar dock att uppgifterna inte presenterats tidigare, säger SD:s partisekreterare Björn Söder i pressmeddelandet.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!