Mattias Karlsson, vikarie för Jimmie Åkesson.
1 av 4
Mattias Karlsson, vikarie för Jimmie Åkesson. - Foto: Vilhelm Stokstad / TT
Texterna ska ha publicerats på Björn Söders gamla blogg.
2 av 4
Texterna ska ha publicerats på Björn Söders gamla blogg. - Foto: TT NYHETSBYRÅN
Richard Jomshof.
3 av 4
Richard Jomshof. - Foto: Claudio Bresciani
Myten om invandrare som grillar igelkottar tas upp.
4 av 4
Myten om invandrare som grillar igelkottar tas upp. - Foto: COPYRIGHT TT NYHETSBYRÅN / HENRIK MONTGOMERY / TT

Åkessons vikarie: Somalier fångar och steker igelkottar

SD:s vikarierande partiledare Mattias Karlsson ska, tillsammans med Richard Jomshof, ha recenserat den kontroversiella boken "Ögonblick i själva verket". Bland annat skriver de om den gamla myten att invandrare grillar och äter igelkottar.


Igår berättade Nyheter24 om inlägg på en blogg tillhörande sverigedemokraternas Björn Söder, något som avslöjades av sajten Inte rasist, men.

Bloggen, som tagits bort men fortfarande finns på web.archive.org, är från 2000-talets början och i den ska Söder bland annat ha skrivit att "islam skall inte accepteras från samhällets sida". 

Nya uppgifter

Inte rasist, men har fortsatt sitt arbete med att gå igenom bloggen och skriver nu att de hittat fler, inte tidigare kända uppgifter.

SD-toppen Mattias Karlsson, chefsideolog och vikarierande partiledare för Jimmie Åkesson, ska tillsammans med riksdagsledamoten Richard Jomshof ha reccencerat boken "Ögonblick i själva verket".

Invandrarfientlig rörelse

Författaren till boken, som skrevs under psudonym och gavs ut i mitten av 1990-talet, var enligt tidningen Expo med i den invandrarfientliga lobbygruppen Folkviljan. 

Boken har kritiserats från flera håll för att vara rasistisk och osann, men i Karlsson och Jomshofs recension verkar de ta delar av innehållet för sanning. Bland annat omskriver de den rasistiska myten om att invandrare grillar och äter igelkottar. 

"(...)  Om inte berättelserna kommit från just en person som har full insyn i den här världen så hade nog även en härdad invandringskritiker kunnat avfärda många av dem som vandringssägner. Verkligheten tycks dock överträffa dikten på det här området" skriver de bland annat, enligt Inte rasist, men, och fortsätter:

"Bland de många roliga episoder som beskrivs kan nämnas: Somaliern som fångar och steker förläggningens halvtama igelkottar och den iranska prinsen som semestrar i Sverige på skattebetalarnas bekostnad (...)".

Nyheter24 har vid upprepade tillfällen under dagen, samt gårdagen, sökt Sverigedemokraternas presschef Martin Kinnunen, och Henrik Vinge, pressekreterare för Jimmie Åkesson och Mattias Karlsson.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Netflix krossade förväntningarna

2 timmar sedan

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

2 timmar sedan
Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Trump vinnare på dyster New York-börs

2 timmar sedan
Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.

Svenske miljardärens hustru död

2 timmar sedan
Julia Rausing, Tetra Pak-arvingen Hans Kristian Rausings andra fru, har avlidit efter en längre tids sjukdom, meddelar familjen i ett uttalande.

Polisen i Nordmaling rapporterar om trafikkontroll

2 timmar sedan
"Lögdeå, resultat efter stor trafikkontroll", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Eskilstuna rapporterar om trafikolycka

3 timmar sedan
"Kvinna till sjukhus efter trafikolycka.", skriver polisen på sin hemsida.