Auktionen är avslutad – men upplösningen blev dramatisk.
Auktionen är avslutad – men upplösningen blev dramatisk. - Foto: tradera.se

Auktionen om sd.se trollad – av "brittisk porrlegendar"

Budkriget på Tradera om sd.se spårade ur, och fick en oväntad utgång.


På förmiddagen rapporterades det att domänen www.sd.se sålts för en halv miljon. AuktionenTradera avslutades klockan 10:56 och det vinnande budet på 500 000 kronor lades knappt en timme tidigare av kontot Sverigedemokraterna

Men nu uppger Tradera att budgivningen inte gått rätt till – och kallar det för sabotage.

– Vi håller extra koll när det är en högprofil-auktion. Och vad vi såg i slutskedet var att det kom in en helt ny användare och lade ett högt bud så vi gjorde bedömningen att det inte var ett seriöst bud. Jag vill helst inte på in närmare på detaljer. Men det handlar om sabotage och att man inte haft för avsikt att betala för sig, säger Emil Schwartz på Tradera till Nyheter24.

"Ben Dover"

Det som hände var att ett oserisöst konto gick in i budkrig med Sverigedemokraterna och lyckades trissa upp priset till 500 000 kronor. 

Kontots namn? "Ben Dover", som också råkar vara namnet på en brittisk före detta porrstjärna, samt kan läsas som det något snuskiga "bend over"

När fejk-buden plockats bort så hamnade det vinnande budet på en bra mycket billigare peng än det tidigare priset på 500 000 kronor. Nya slutpriset är drygt 200 000.

Nyheter24 kontaktade tidigare under dagen Sverigedemokraterna angående priset och deras inblandning.

– Jag är inte insatt i just det här, jag ber om att få återkomma om detta, sa presstalespersonen Henrik Vinge  till Nyheter24

Nyheter24 har sökt Sverigedemokraterna. För idg.se bekräftar dock Vinge att det är partiet som lagt vantarna på domänen.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Man död i villabrand

Vanliga maten innehåller cyanid – så lite förgiftar dig

Varje år uppsöker tusentals personer sjukhus på grund av förgiftning. En riskfaktor är vanliga frön och mandlar som finns i många hushåll. Det finns sorter som nämligen innehåller det livsfarliga giftet cyanid.

Morgonens nyheter 20 april

Här kommer morgonens nyheter i korthet.

Bil misstänks ha sprängts i Landskrona

En bil misstänks ha utsatts för en detonation och därefter börjat brinna i Landskrona under natten, skriver polisen på sin hemsida.

Sveriges Radio har tekniska problem

1 timme sedan
Sveriges Radios hemsida och app är delvis ur funktion.

Spelar ingen roll för vikten när du äter

1 timme sedan
Det är inte när på dygnet du äter utan hur mycket som avgör. Det budskapet kommer från amerikanska experter som gått igenom befintlig forskning om hur så kallade ätfönster påverkar vikt och hälsa.