Sara Skyttedal.
1 av 3
Sara Skyttedal. - Foto: Fanni Olin Dahl / Fanni Olin Dahl
Skyttedal skriver i dagens Expressen.
2 av 3
Skyttedal skriver i dagens Expressen. - Foto: Fanni Olin Dahl / Fanni Olin Dahl
Sara Skyttedal
3 av 3
Sara Skyttedal - Foto: Felicia Lundqvist, KDU

KDU: "Islamismen är ett konkret hot mot samhället"

Sara Skyttedal och KDU föreslår att det ska bli förbjudet att vara medlem i en grundlagsfientlig organisation.


"Islamismen är största hotet mot demokratin", det är rubriken på en debattartikel som KDU:s ordförande Sara Skyttedal publicerar i torsdagens Expressen. Skyttedal kritiserar bland annat Örebro kommun för deras uppmärksammade insatser riktade motmänniskor som stridit för terrorsekten IS och skriver att Sverige "bör inspireras av den tyska uppfattningen om kämpande demokrati och införa ett förbud mot medlemskap i en grundlagsfientlig organisation".

Bild: Felicia Lundqvist, KDU

Hon skriver att "enligt säkerhetspolisen utgör den våldsbejakande islamismen ett konkret hot mot samhället" och att "vi har ett moraliskt ansvar att göra vad som står i vår makt för att stoppa Sverige från att bli en bas varifrån våldsbejakande islamism kan breda ut sig".

Bild: TT

Skyttedal menar alltså på att det behövs lagstiftning och att det är en fråga som Kristdemokraterna drivit sedan tidigare. Hon pekar på den tyska lagstiftningen där "det är förbjudet att tillhöra, bilda opinion för, finansiera eller uppvisa symboler för organisationer som vill omkullkasta grundlagen" och fortsätter med att slå fast att "den som är medlem av en grundlagsfientlig organisation, så som en islamistisk, bör om den är svensk medborgare dömas till fängelse. Personer som har dubbelt medborgarskap bör få sitt svenska indraget och de som endast har uppehållstillstånd bör utvisas".

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Morgonens nyheter 19 april

Två unga män döda i våldsam krasch

En 18-årig man och en 20-årig har dött i en bilkrasch i Eskilstuna, säger polisen till Aftonbladet. Olyckan skedde kort efter midnatt.

Fler tror på stigande bopriser

Svenskarnas tro på stigande bostadspriser ökar för sjätte månaden i rad. Mer än hälften tror på en uppgång under året, visar Länsförsäkringarnas mätning Boprisbarometer.

Bombplan har kraschat i Ryssland

Ett strategiskt bombflygplan har störtat i Stavropol-regionen i södra Ryssland, uppger det ryska försvarsdepartementet för den statskontrollerade nyhetsbyrån Interfax.

Ny dna-metod kan identifiera brottsoffer

En ny dna-metod kan få fram betydligt mer information jämfört med tidigare metoder.

Oljepris upp på attackrapporter

1 timme sedan
Oljepriset steg inledningsvis med över 4 procent efter uppgifterna om att Israel har attackerat mål i Iran. I Singapore noterades ett fat råolja, Brent, till över 90 dollar till en början men sjönk sedan tillbaka neråt 89 dollar.