Mattias Karlsson talar ut.
1 av 4
Mattias Karlsson talar ut. - Foto: tt bild
2 av 4
- Foto: tt bild
3 av 4
- Foto: tt bild
4 av 4
- Foto: TT bild

Mattias Karlsson: "Någon annan får gärna ta över"

Sverigedemokraternas vikarierande partiledare känner sig obekväm i rollen.


Mattias Karlssonvill inte bli partiledare för Sverigedemokraterna. Den vikarierandepartiledaren Karlsson, som hoppat in för den sjukskrivne JimmieÅkesson sen i höstas berättar nu om sin ofrivilliga roll. I enintervju med Expressen beskriver han sig själv som ”nervöst lagd”och säger att han inte vill bli ny partiledare på heltid om Åkessoninte skulle komma tillbaka.

Bildkälla:TT

Framför allt ärdet familjelivet som står i vägen för ett partiledarskap förMattias Karlsson.

– Jagkommer ta mitt ansvar på det sätt som krävs av mig eller i denroll där partiet tror att jag passar bäst. Men jag vill verkligeninte bli partiledare. Det är inte värt det, säger Karlsson tillExpressen.

– Kannågon annan ta över det och göra det minst lika bra så ser jaggärna att de gör det, säger Karlsson till Expressen.

Villöver 20 procent

Valeti höstas blev en stor framgång för SD, och nu vill Karlsson tapartiet framåt mot valet 2018.

– Jagskulle bli glad om vi skulle tangera 20-procentspärren, sägerMattias Karlsson till Expressen.  

Mattias Karlsson har varit vikarierande partiledare sedan Jimmie Åkesson sjukskrev sig för utbrändhet i mitten av oktober. Nyligen blev det klart att Åkessons sjukskrivning förlängs till åtminstone sista mars. 

Bildkälla:TT

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tror du att Karlsson kommer att bli partiledare på heltid?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Hotade sajt – döms för knarkbrott

USA:s senat: Ja till Ukrainastöd

Senaten i USA:s kongress röstar ja, efter representanthusets ja i helgen, till ett stöd på nära 61 miljarder dollar till Ukraina. Kiev har väntat på det sedan i höstas för att stå emot Ryssland.

Rysk robotattack mot Charkiv

Minst två personer vårdas för splitterskador efter en rysk robotattack mot storstaden Charkiv i nordöstra Ukraina, uppger borgmästare Ihor Terechov.

Säpo vill anonymisera offentliga handlingar

1 timme sedan
Säpo föreslår att tjänstepersoners namn bör anonymiseras i offentliga beslutshandlingar. Enligt myndigheten skulle beslut utan namn bättre skydda individer och stat mot bland annat gängbrottslighet, rapporterar Sydsvenskan.

Misstänkt grovt brott i Södertälje

3 timmar sedan
Två personer har frihetsberövats i samband med ett misstänkt grovt brott i västra Södertälje, enligt polisen, som är förtegen om händelsen.

Systembolagets strul berodde på hackerattack från Nordkorea

igår 22:54
Det var hackare i Nordkorea som slog till mot Systembolagets logistik i Sverige i måndags. Genom att ta stora delar av logistikbolaget Skanlogs data gisslan i en så kallad ransomware-attack lyckades hackarna slå ut tre stora lagerlokaler i Stockholm och Eskilstuna. Det rapporterar Dagens Industri på tisdagskvällen.