Skriver debattartikel.
1 av 4
Skriver debattartikel. - Foto: TT
Stefan Löfven.
2 av 4
Stefan Löfven. - Foto: TT
Ylva Johansson.
3 av 4
Ylva Johansson. - Foto: TT NYHETSBYRÅN
Åsa Romson och Gustav Fridolin.
4 av 4
Åsa Romson och Gustav Fridolin. - Foto: TT NYHETSBYRÅN

Så vill regeringen göra det lättare för nyanlända att komma in i svenska samhället

Regeringen går nu ut och presenterar ett reformpaket för hur man på bästa sätt ska förbättra nyanländas etablering i Sverige.


"I dag finns det betydande brister i politiken för nyanländas etablering på arbetsmarknaden och i samhället. Så har det varit under lång tid, under både borgerliga och socialdemokratiska regeringar", det skriver statsminister Stefan Löfven tillsammans med vice statsminister Åsa Romson, utbildningsminister Gustav Fridolin och arbetsmarknadsminister Ylva Johansson i en debattartikel hos Dagens Nyheter på torsdagen.

Bild: TT

I samma artikel pekar man på att över 50 miljoner människor är på flykt i världen och att det är "den allvarligaste flyktingsituationen sedan andra världskriget". Regeringsföreträdarna skriver att "en till två promille av världens flyktingar söker asyl i Sverige" och pekar på att om "mottagandet av nyanlända på ett bra sätt så är det en stor möjlighet". 

Bild: TT

Hos Dagens Nyheter presenteras i dag vad man kallar för ett "etableringspaket" inom fyra olika områden.

Regeringen skriver att det viktigaste för vuxnas etablering är jobb innan man fortsätter med att bland annat skriva att "mottagandet av flyktingar är en nationell angelägenhet" och att "alla kommuner ska bidra i mottagandet". De skriver också att det måste byggas fler bostäder för "såväl ungdomar och studenter som nyanlända".

Bild: TT

Dessutom pekar man på "kommuner ska ges ökat stöd för att kunna ge nyanlända barn och ungdomar en bra utbildning i förskolor och skolor" och hur viktig civilsamhällets roll är. Därför ska "folkrörelserna och föreningarnas insatser ges stöd så att det blir lättare att bidra till ett värdigt flyktingmottagande".

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Netflix krossade förväntningarna

2 timmar sedan

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

2 timmar sedan
Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Trump vinnare på dyster New York-börs

2 timmar sedan
Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.

Svenske miljardärens hustru död

2 timmar sedan
Julia Rausing, Tetra Pak-arvingen Hans Kristian Rausings andra fru, har avlidit efter en längre tids sjukdom, meddelar familjen i ett uttalande.

Polisen i Nordmaling rapporterar om trafikkontroll

2 timmar sedan
"Lögdeå, resultat efter stor trafikkontroll", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Eskilstuna rapporterar om trafikolycka

2 timmar sedan
"Kvinna till sjukhus efter trafikolycka.", skriver polisen på sin hemsida.