Rätt in i hetluften.
1 av 8
Rätt in i hetluften. - Foto: Faksimil SVT
2 av 8
- Foto: Faksimil SVT
3 av 8
- Foto: Faksimil SVT
4 av 8
- Foto: Faksimil SVT
5 av 8
- Foto: Faksimil SVT
6 av 8
- Foto: Faksimil SVT
7 av 8
- Foto: Faksimil SVT
8 av 8
- Foto: Faksimil SVT

Här öppnar Jimmie Åkesson sitt hjärta – för en utlänning

Jimmie Åkesson gästar Fredrik Skavlan i SVT – här är vad de faktiskt pratar om.


1. Om sista sms:et innan kaoset

En sista gång fick Åkesson en fråga via sms från dåvarande partisekreteraren Björn Söder som en sista gång frågade vad den sjukskrivne partiledaren tyckte att de skulle göra när vårbudgeten skulle röstas igenom. Åkessons svar – "Give em hell!" Sedan sänkte Sverigedemokraterna sossarnas budget.

Bild: Faksimil SVT

2. Om valfilmen 2010

Skavlan frågar Åkesson om huruvida de skulle kunna använda sig av samma reklamfilm som de gjorde 2010, där kvinnor med burka och barnvagnar springer om en pensionär och budskapet är att väljarna får välja mellan en "invandringsbroms" eller en "pensionsbroms". Det vet Åkesson inte eftersom att han "inte är kommunikatör i partiet". Däremot säger han sig fortfarande vara säker på att reklamfilmen, som på grund av sitt budskap bland annat stoppades av TV4, inte är rasistisk.

Bild: Faksimil SVT

3. Om han funderat på om det varit "game over"

Åkesson får frågan om han någon gång tvivlat på att han skulle komma tillbaka. "Ja, absolut. Flera gånger", säger Åkesson och fortsätter med att säga att det "går upp och ner" men att det är något som man måste låta det göra.

Bild: Faksimil SVT

4. Om Mattias Karlsson

Det har spekulerats i att vikarien Mattias Karlsson skulle vara sugen på att ta över efter Åkesson – och Skavlan ställer frågan om Åkesson i sådana fall skulle se det som ett svek. "Utifrån vad han har sagt till mig, och inte till medier av olika slag, så skulle det ju vara det för i så fall har han ljugit för mig. Men jag tror inte att det är så faktiskt".

Bild: Faksimil SVT

5. Om spelande

Jimmie Åkesson får också frågor om det faktum att han spelat för stora summor på nätcasinon och säger att det blev ett sätt för honom att koppla av. Han säger dock att han inte spelat sen sjukskrivningen förutom "stryktipset någon gång" och även på hästar någon gång. "Men det är mest för att vara social", säger han.

Bild: Faksimil SVT

6. Om sociala medier

Åkesson berättar att det första han gjorde, den första dagen som han var sjukskriven var att ta bort Twitter-appen från telefonen, en app som han heller inte återinstallerat. Och trots närvaron av privata vänner stannade han även borta från Facebook i två månader.

Bild: Faksimil SVT

7. Om programmet gynnar honom

Den stora frågan inför programmet – kommer det att vara till nytta för Sverigedemokraterna att Jimmie Åkesson ställer upp och pratar om sin sjukdom? Själv säger han i programmet att han inte vet.

Vad tror du?

Åkessons intervju sänds 21:00 på SVT1 ikväll.
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tjänar Jimmie Åkesson på att medverka hos Skavlan?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Får bygga för att fånga in koldioxid

Kvinna frias från krigsbrott i Syrien

Hovrätten friar en 35-årig kvinna från anklagelser om krigsförbrytelser i Syrien 2014, skriver flera medier. Kvinnan har tidigare dömts till tre månaders fängelse.

Här är påskens olycksvägar

Påsken är en av de mest trafikintensiva helgerna på året. Hundratusentals bilar är ute på vägarna. Här är Sveriges 30 mest olycksdrabbade vägar under påskhelgen de senaste fem åren:

Se upp i påsktrafiken - välj stora vägar

Påsktrafiken kan bli intensiv när många i dag ger sig iväg för helgfirande - särskilt till fjällen. Man kanske behöver lite extra tid så se till att ta höjd för det, säger Felicia Danielsson, kommunikatör på Trafikverket.

Polisen i Vellinge rapporterar om trafikolycka

"Larm om trafikolycka, Hököpinge", skriver polisen på sin hemsida.

Man mördade bekant med sparkar och slag

En 42-årig man döms till 16 års fängelse för att ha mördat en man i 65-årsåldern i Mölndals kommun, skriver GP.