Typiskt centerpartister att vara ute och springa?
1 av 3
Typiskt centerpartister att vara ute och springa? - Foto: TT NYHETSBYRÅN
Är det sverigedemokrater som använder kettlebells och hantlar mest?
2 av 3
Är det sverigedemokrater som använder kettlebells och hantlar mest? - Foto: TT NYHETSBYRÅN
De som röstat rött gillar att träna i grupp, eller?
3 av 3
De som röstat rött gillar att träna i grupp, eller? - Foto: TT NYHETSBYRÅN

Vilket politiskt parti tränar du som?

Vad en person röstar på kan visa sig i hur personen tränar. Nyheter24:s Emma Lindström listar partiernas sätt att träna – vilket parti tränar du som?


Socialdemokraterna

När det är dags för motion samlar du ihop alla du känner och ni ställer upp för fotbollsmatch. Lagsport är den trevligaste träningsformen och alla ska med, så klart. Resultatet spelar ingen roll, bara alla får delta. Den som av någon anledning inte kan spela får ändå vara med på planen.

Moderaterna

Funktionstajts och helt ny pulsklocka gäller för dig. Inför crossfit-passet värmer du upp med 100 burpees på egen hand. Du är fokuserad på träningen och du tävlar bara mot dig själv. Det är den individuella prestationen som räknas.

Sverigedemokraterna

Grabbarna och du kliver in på gymmet och ni går direkt fram till hantlarna. Innan du lyfter den tyngsta vikten du orkar spänner du musklerna och speglar dig i 10 minuter. Du och grabbarna har föreslagit för gymägaren att inte ta emot nya besökare på anläggning, de är nämligen störigt att se andra som inte lyfter lika tungt. De behöver ju inte komma hit för att träna. Ägaren säger nej trots att 13 procent håller med dig.

Miljöpartiet

Du tränar sällan högintensivt utan ger dig i stället ut i skog och mark för att gå långa promenader och njuta av naturen. Kanske blir det att grilla lite sojakorv och andas frisk luft. Ibland tar du med dig egen kol till grillplatsen, det känns tryggt med en egen kolbit. Vill du utmana dig själv blir det ett yogapass.

Centerpartiet

Att jogga är din favoritträning. Det är smidigt, du kan göra det både på landet och i stan, allt du behöver är ett par fräscha skor. Alla kan bestämma själva hur långt de ska springa. Bäst av allt är att du kan träna när du vill och inte behöver följa ett schema. Det är viktigt eftersom du har ett riktigt jobb, det vill säga driver eget företag.

Vänsterpartiet

Du snörar på dig dina gamla gympadojjor och hämtar ut biljetten till Friskis & Svettis. Det är dags för ett svettigt jympapass. Tanter och ungdomar tränar ihop, det är kul att göra saker tillsammans! Och det är förstås trevligt att passet har en tydlig ledare som alla kan följa.

Folkpartiet

Folkpartisten väljer olika träningsformer. Det enda viktiga är att träningen kan genomföras utförligt och nyanserat och går att betygsättas.

Kristdemokraterna

Gymkortet ligger kvar i plånboken men du vet inte om det gäller längre. Du känner att du inte har hängt med riktigt i kompisarnas utveckling på gymmet, din stil är lite för konservativ. Du funderar på om du ska byta gym för en uppfriskning.


De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Turkisk uppmaning om enighet efter Hamasmöte

Kriminalvårdare döms för våld mot intern

En kriminalvårdare på Skänningeanstalten döms av Linköpings tingsrätt för att ha misshandlat en intern.

Sex häktade efter rekordstort knarkbeslag

Sex personer har begärts häktade för synnerligen grovt narkotikabrott. De greps i samband med en stor polisinsats i Nynäshamn söder om Stockholm på torsdagen.

Tusentals drabbade av strömavbrott

Ett strömavbrott har under lördagen drabbat Eons kunder i Upplands Väsby kommun norr om Stockholm. Som mest berördes drygt 12 000 av Eons kunder.

Jasmin lever som hemmafru: "Råd att leva på en inkomst"

1 timme sedan
Kan man leva som hemmafru och ändå ha en trygg privatekonomi? Nyheter24 har pratat med Jasmin som lever som hemmafru, och hållbarhetsekonomen Madelén Falkenhäll, för att svara på det.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Helsingborg

1 timme sedan
"Singelolycka på Sofiebergsvägen.", skriver polisen på sin hemsida.