Stefan Löfven har lite problem just nu.
1 av 5
Stefan Löfven har lite problem just nu. - Foto: FREDRIK SANDBERG / TT
Carin Jämtin och statsministern.
2 av 5
Carin Jämtin och statsministern. - Foto: TT News Agency / Henrik Montgomery
Stefan Löfven.
3 av 5
Stefan Löfven. - Foto: COPYRIGHT TT NYHETSBYRÅN / Henrik Montgomery / TT
Anna Kinberg Batra.
4 av 5
Anna Kinberg Batra. - Foto: BERTIL ERICSON / TT
Jimmie Åkesson.
5 av 5
Jimmie Åkesson. - Foto: TT News Agency / Henrik Montgomery / TT

Här är nya krissiffrorna för Socialdemokraterna

Moderaterna är större – och Sverigedemokraterna slår rekord.


Den här veckan har inte direkt börjat så där superbra för statsminister Stefan Löfven och Socialdemokraterna. Inte alls faktiskt – den inleds med en undersökning där partiet inte längre är störst i landet.

Det är en opinionsundersökning från Demoskop, beställd av Expressen, som visar att Moderaterna nu gått om. Tidningen skriver att bara 25, 9 procent av svenskarna skulle rösta på Socialdemokraterna om det vore val i dag, att jämföra med 26,1 för Moderaterna.

Bild: TT

Något som partisekreteraren Carin Jämtin, föga förvånande, tycker är övrigas fel eftersom att Socialdemokraterna fått regera på alliansens budget.

– Det man kan läsa in i alla opinionsmätningar som publicerats är att svenskarna vill ha förändring. Man vill ha satsningar på fler jobb, på skolan och på välfärden, säger hon till Expressen.

Bild: TT

Mer nöjda är självklart Moderaterna även om man, smart nog, väljer att inte ta ut något i förskott med lite drygt tre år kvar till nästa val.

– Det är valdagen som räknas naturligtvis, säger Anna Kinberg Batra till Expressen och fortsätter:

– Men vi har ju sett den senaste tiden att det är många som är besvikna på Stefan Löfven för att han sviker löften och för att han inte har svar på Sveriges utmaningar om hur jobben ska bli fler.

Bild: TT

Moderaterna är heller inte de enda som är nöjda – Sverigedemokraterna tangerar enligt Expressen sitt eget toppresultat i en mätning från Demoskop. Hela 15,7 procent av svenskarna skulle lägga sin röst på Jimmie Åkessons parti.

Bild: TT

Mindre glatt är det antagligen hos Kristdemokraterna som återigen hamnar under riksdagsspärren, bara 3,7 procent skulle rösta på partiet om det vore val i dag skriver Expressen.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!