1 av 3
- Foto: tt bild/karl anders lindahl
2 av 3
- Foto: karl anders lindahl
3 av 3
- Foto: karl anders lindahl

SL:s vändning – SD-reklamen stoppas

Nu backar SL.


Under tisdagskvällen revs Sverigedemokraternas kontroversiella kampanj som riktade sig mot tiggare ned av demonstranter. I ett pressmeddelande säger nu SL att man inte kommer sätta upp reklamen igen, åtminstone inte den som satt över rulltrapporna. Anledningen var att den aktion som genomfördes av antirasister under tisdagen innebar en risk för resenärerna.

"Det bedöms inte som osannolikt att budskapen ovanför rulltrapporna skulle vandaliseras på nytt om de sätts upp igen. För att komma åt att riva ned budskapen måste man utsätta både sig själv och andra resenärer för avsevärda risker", skriver SL i pressmeddelandet.

SL bedömer att risken för att personer ska skadas är för stor.

"Utifrån denna händelse har Trafikförvaltningen bedömt riskerna för personskador som allt för stora för att tillåta fortsatt annonsering på bjälkarna ovanför rulltrapporna."

Kampanjen, som sattes upp i måndags, skapade en stor debatt i media. I kampanjen, som riktades till utläsndska gäster (eller ja, vissa utländska gäster), ursäktade SD "röran", det vill säga fattiga, utsatta människor som ber om pengar.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
var det här rätt?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Sverige återlämnar finska kranier

Netflix krossade förväntningarna

3 timmar sedan
Netflix krossade marknadens förväntningar under det första kvartalet, visar strömningsjättens delårsrapport.

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

3 timmar sedan
Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Trump vinnare på dyster New York-börs

3 timmar sedan
Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.

Svenske miljardärens hustru död

3 timmar sedan
Julia Rausing, Tetra Pak-arvingen Hans Kristian Rausings andra fru, har avlidit efter en längre tids sjukdom, meddelar familjen i ett uttalande.

Polisen i Nordmaling rapporterar om trafikkontroll

3 timmar sedan
"Lögdeå, resultat efter stor trafikkontroll", skriver polisen på sin hemsida.