1 av 3
- Foto: tt bild
2 av 3
- Foto: tt bild
3 av 3
- Foto: tt bild

​Nya förslaget: Låt studenter och unga slippa betala skatt

Nu föreslås ordentlig skattelättnad för ungdomar och nyanlända. Och för studenter som är snabba i skolan blir det också nice.


Nu kan ungdomar, studenter och nyanlända få en ordentlig skattelättnad, åtminstone om Kristdemokraterna får bestämma.

I en debattartikel i Dagens Nyheter skriver i dag partiledaren Ebba Busch Thor och KD:s ekonomiskpolitiske talesperson Jakob Forssmed att alla inkomster upp till 500 000 ska vara skattefria fram tills dess att man fyller 25 år. Om man pluggar och tar examen innan 25 förlängs den skattefria tiden till man fyller 30.

Men även nyanlända kommer få skattelättnad. De första 500 000 kronorna en nyanländ tjänar fem första åren i Sverige vara helt skattefria, skriver KD-topparna i DN.

Bild:TT

Detta ska enligt KD göra att folk lättare komma in på arbetsmarknaden, men det kan också bidra till att sänka ingångslönerna, något som KD tycker är bra.

"I kombination med att vi återinför nedsatt arbetsgivaravgift för unga upp till 22 år ger reformen stora möjligheter för fler unga att komma in på arbetsmarknaden tidigare", skriver Busch Thor och Forssmed i sitt förslag.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
bra förslag?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

Person skjuten under jakt

En person har skjutits i en jaktolycka i Surahammar, rapporterar TV4.

Razzior mot ryskt spionnätverk i Polen

Polsk säkerhetstjänst uppger att en räd genomförts mot ett ryskt spionnätverk. Räden har genomförts i samband med tjeckisk underrättelsetjänst.

SMHI varnar – här blir det snö i påsk

Snöfall, sol, plusgrader och sedan återigen kallt. Jag skulle beskriva påskvädret som ostadigt över landet, säger Christopher Greenland, meteorolog vid SMHI.

Expresidenten Zuma stoppas från val i Sydafrika

Sydafrikas tidigare president Jacob Zuma har exkluderats från landets val i maj, meddelar valmyndigheten.

Femte person misstänkt för väskmordet

Ytterligare en person, en 27-årig kvinna, har häktats i sin utevaro misstänkt för inblandning i det så kallade väskmordet på Värmdö utanför Stockholm, rapporterar Smålandsposten.