1 av 7
- Foto: jerry boman
2 av 7
- Foto: jerry boman
3 av 7
- Foto: jerry boman
4 av 7
- Foto: jerry boman
5 av 7
- Foto: jerry boman
6 av 7
- Foto: jerry boman
7 av 7
- Foto: jerry boman

SD: Så gör vi om vi torskar invandrings-omröstningen

SD vill ha folkomröstning i invandringsfrågan – men vet inte riktigt hur de ska göra om de torskar.


I dag presenterade Sverigedemokraterna sin "kursändring". Den stora nyheten gick ut på att SD ville... minska invandringen.

För att göra detta kommer man bland annat köpa annonsutrymme i utländsk press för att varna folk från att komma hit. Och dessutom vill man ha en folkomröstning om invandringen. Men exakt hur den ska se ut, eller vad som händer om man skulle förlora, har SD-toppen Mattias Karlsson inte stenkoll på.

– Jag är helt övertygad om att en majoritet av svenska folket vill se en mer restriktiv invandringspolitik, säger Mattias Karlsson till Nyheter24.

Men skulle inte luften gå ur rörelsen lite, om det bli svart på vitt att ni inte har folket med er i er största hjärtefråga?

– Vi tror i grunden på demokrati, och det som folket beslutar gäller givetvis. Sen finns det många andra frågor som partiet driver, men den här frågan är enskilt viktigast.

Under pressträffen medverkade också Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson, som inte ville svara på Nyheter24:s frågor efter presskonferensen. Allt vi fick av SD-ledaren var ett ordentligt hånskratt när Nyheter24:s reporter frågade om det verkligen var ansvarsfullt att riksdagsledamöter ska tillbringa så lite tid som möjligt i Riksdagen, något som SD nu uppmanar sina ledamöter till:

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!