Mattias Karlsson, som vikarierade för Jimmie Åkesson förra året, har skrivit texter för rasistiska Avpixlat.
1 av 4
Mattias Karlsson, som vikarierade för Jimmie Åkesson förra året, har skrivit texter för rasistiska Avpixlat. - Foto: tt bild
Han menar att sajten var relativt ny.
2 av 4
Han menar att sajten var relativt ny. - Foto: tt bild
Dock skrev han texterna anonymt.
3 av 4
Dock skrev han texterna anonymt. - Foto: tt bild
Det avslöjar i dag Expressen.
4 av 4
Det avslöjar i dag Expressen. - Foto: tt bild

SD-toppen skrev anonyma texter för Avpixlat

Hatsajten Avpixlat förknippas av många med främlingsfientlighet och hat. Och nu visar det sig att SD-toppen Mattias Karlsson varit en av deras skribenter. Karlsson har tidigare avslöjats för sin inblandning i hatsajterna, och nekat.


Axpixlat har under åren gjort sig kända som en sajt där bruna konspirationsteorier, grumlig rasism och människohat frodas. Och i dag avslöjas det att SD-toppen Mattias Karlsson, som klev in som vikarierande partiledare under Jimmie Åkessons sjukskrivning förra året, varit en av dem som skrivit för Avpixlat, skriver Expressen.

2011 ska Karlsson ha skrivit två texter för Avpixlat som publicerades anonymt. Texterna ska ha varit kritiska mot dels Vänsterpartiet, men också mot den antirasistiska stiftelsen Expo.

"Om ni väljer att publicera den bör det ske i redaktionens namn, inte mitt", skrev Karlsson i ett mejl till hatsajten, enligt Expressen.

När tidningens reporter konfronterar Karlsson säger han att han inte minns. Men senare återvänder han med en kommentar.

Och trots att Avpixlat redan då var ett nav för rasism, främlingshat och extremhögervärderingar, så menar Karlsson att sajten då var ett "ganska nybildad sajt och mer av ett oskrivet blad". Det säger han i en kommentar till Expressen.

Och det är inte första gången Mattias Karlsson beblandat sig med högerextrema sajter på nätet. Förra året kunde Nyheter24 avslöja att Karlsson under åren 2010-2011 skickat tips till Avpixlats föregångare Politiskt inkorrekt.

Och precis som Avpixlat var Politiskt inkorrekt en sajt som flödade av hatiska kommentarer, islamofobiska och rasistiska texter. När Nyheter24 frågade Karlsson först så nekade han.

Vid en senare konfrontation friskades minnet tydligen upp, och Karlsson erkände.

– Jag jobbade med pressfrågor då, sa han till Nyheter24 då.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

900 kronor mindre i månaden: Okända regeln sänker din pension

Massiv militär insats på Västbanken

Israelisk militär genomför en större insats i och omkring flyktinglägret Nur Shams i norra delen av Västbanken. Flera personer har dödats i insatsen som inleddes på fredagen.

Polisen stängde cannabiskafé i Oslo

Läsk, kakor – och cannabis stod på menyn och knappt en timme varade köpfesten på ett kafé i centrala Oslo innan polisen slog till och stängde verksamheten och bad folk att lämna platsen.

Populära korvfabriken slår igen – alla anställda sparkas

Gudruns kött och charkuteri slår igen sin fabrik i Gävle och har sagt upp alla anställda på anläggningen.

Biden blockerar oljeprojekt i delar av Alaska

1 timme sedan
USA:s regering och president Joe Biden blockerar nya olje- och gasprojekt i delar av vildmarken i delstaten Alaska i USA. Det handlar om ett 5,2 miljoner hektar stort område som får ett federalt skydd som ska värna livsmiljön för isbjörnar och andra arktiska arter, meddelades under fredagen.

Han bor mitt i USA:s gränskris

1 timme sedan
Invandringen är en av årets viktigaste valfrågor i USA. Ranchägaren Jim Chilton i Arizona har migrationen och de mexikanska kartellerna runt knuten. Jag vill inte att någon ska dö på min mark, säger han till TT.