Några i partiet var oroliga för att SD skulle uppfattas som homofober, men det blev inget förslag på lagändring.
1 av 2
Några i partiet var oroliga för att SD skulle uppfattas som homofober, men det blev inget förslag på lagändring. - Foto: tt bild
Homosexuella par får inte adoptera för SD.
2 av 2
Homosexuella par får inte adoptera för SD. - Foto: tt bild

Splittrat SD vill förbjuda homosexuella från att bli föräldrar

Förbjud homosexuella att adoptera och möjligheten till insemination. Det beslöt Sverigedemokraternas stormöte på lördagen.


Att kön eller sexuell läggning inte ska spela så stor roll när man vill bli förälder är något som många är överens om, och i dag har samkönade par den rättigheten. Men Sverigedemokraterna vill fortfarande inte att homosexuella ska få adoptera barn.

Det var under lördagskvällen som en motion där homoadoptioner skulle tillåtas, som frågan kom upp i ljuset. Sverigedemokraten Lukas Karlsson ansåg att man borde lätta på reglerna, eftersom även barn till samkönade par kan ha starka moders- och fadesgestalter i sitt liv. Han fick medhåll av Mattias Bengtsson, som kände en oro över att SD skulle uppfattas som homofober.

Bild:TT

Men det var inget som resten av partiet nappade på. Kongressen avslog förslaget på lördagkvällen, och partistyrelsen anser att skrivelsen "personer som tillhör någon av de sexuella minoriteterna ha samma rättigheter och skyldigheter som andra. Trakasserier och förföljelse av någon människa på basis av dennes sexuella läggning är förkastligt och ska straffas hårt”, räcker för att inte uppfattas som homofober, skriver QX.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Tredje borgmästare mördad i Ecuador

Våldtog sovande kvinna – döms till fängelse

1 timme sedan
En man i 20-årsåldern döms till fängelse för att ha våldtagit en sovande kvinna, rapporterar Sydsvenskan.

Malmö: Polisen rapporterar om bråk

1 timme sedan
"Bråk på stadsbuss.", skriver polisen på sin hemsida.

Juryn till Trumps rättegång utsedd

1 timme sedan
En jury bestående av tolv ordinarie ledamöter och sex ersättare har utsetts i rättegången mot expresident Donald Trump i New York.

Tände eld på sig själv under Trumpmål

1 timme sedan
En person har tänt eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryn i målet mot expresident Donald Trump just valts ut, bekräftar en talesperson för New York-polisen.

Marinchefen vill se dubblerad förmåga

2 timmar sedan
Regeringen har lovat att Sverige ska bidra med unika förmågor i Nato. Men marinchef Ewa Skoog Haslum är rädd att politikerna försummar marinen. Jag är orolig att man inte förstår varför vi behöver ha en stark marin, säger hon.