- Foto: TT bild

​Busch Thor: Utvisa sexförbrytare

Debatten om massövergreppen mot unga kvinnor fortsätter. Nu kräver Kristdemokraterna hårdare straff.


Den senaste veckan har det pågått en intensiv debatt om sexövergreppen under festivalen We Are STHLM 2014 och 2015. Nu ger sig Kristdemokraterna in i leken. Och de vill se skärpta straff för sexbrott.

”Det ska råda nolltolerans mot sexualbrott, oavsett om övergreppen begås av unga män från Sve­rige eller unga män från något annat land”, skriver Ebba Busch Thor och Andreas Carlsson i dag i Svenska Dagbladet.

KD föreslår att personer som söker asyl i Sverige ska utvisas omgående om de begår sexualbrott. Även för personer som har uppehållstillstånd i Sverige ska det bli vanligare med utvisning som straff.

”Det som framkommit nu är att män, huvudsakligen från Mellanöstern, Nordafrika och Afghanistan, vid flera tillfällen organiserat sig i grupper för att ­angripa kvinnor sexuellt och på andra sätt. Det är ett nytt sorts hot mot kvinnor som vi måste reagera kraftfullt mot”, skriver Busch Thor och Carlsson i Svenska Dagbladet.

Som det är nu kan en asylsökande som begår brott ha mycket svårt att få uppehållstillstånd eller för den delen svenskt medborgarskap.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är det ett bra förslag?
Tack för din röst!