Åkesson vill bilda en regering med M
1 av 3
Åkesson vill bilda en regering med M - Foto: tt bild
Anledningen är att M har tagit ett steg i rätt riktning inom invandringspolitiken, enligt Åkesson.
2 av 3
Anledningen är att M har tagit ett steg i rätt riktning inom invandringspolitiken, enligt Åkesson. - Foto: tt bild
Debattartiklen grundar sig på en väljarundersökning, av en självrekryterande panel.
3 av 3
Debattartiklen grundar sig på en väljarundersökning, av en självrekryterande panel. - Foto: tt bild

Jimmie Åkesson: Nu vill vi regera med Moderaterna

Jimmie Åkesson skriver att Moderaterna har tagit ett steg i rätt riktning inom invandringpolitiken – SD vill nu bilda en regering tillsammans med partiet.


Jimmie Åkesson, partiledare för Sverigedemokraterna, skriver i dag på Metro debatt att SD vill bilda en regering tillsammans med Moderaterna.

Debatten grundar sig på en undersökning utförd av YouGov, vilket är en självrekryterande panel, där siffror visar att SD är Sveriges största parti och får de högsta siffrorna någonsin – hela 28,8 procent. Åkesson menar att tillsammans med Moderaterna skulle då partierna få majoritet med över 50 procent.

Eftersom undersökningen baserar sig på en självrekryteringande panel så ska siffrorna tas med en nypa salt. Enligt DN/Ipsos mätning i december 2015 så fick Sverigedemokraterna 18,9 procent väljarstöd.

Åkesson påstår att SD nu är överlägset störta parti i Sverige och att partiet skulle kunna bilda en regering tillsammans med Moderaterna. Anledningen till samarbetet skriver han handlar om att Moderaterna tagit ett steg i rätt riktning inom invandringspolitiken, och att de nu är villiga att kompromissa i övriga frågor.


/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!