Så här försöker regeringen luras i dag.
1 av 3
Så här försöker regeringen luras i dag. - Foto: tt bild/emojipedia
Justitiedepartementet försöker lura i sina anställda att man kan beställa frukt via post it-lappar.
2 av 3
Justitiedepartementet försöker lura i sina anställda att man kan beställa frukt via post it-lappar.
Och på Rosenbad skojar man om kaffemaskinerna.
3 av 3
Och på Rosenbad skojar man om kaffemaskinerna.

Här är regeringens egna aprilskämt: "Många har gått på det"

Vissa politiker har ju humor. Men frågan är om det här är så himla roligt.


I dag är som bekant första april – dagen där alla gör sitt bästa för att lura nära och kära. Och Sveriges regering vill inte vara sämre.

Skämtet går helt enkelt ut på att de anställda på Regeringskansliet nu måste använda kort för att kunna hämta kaffe. Enligt ett internt meddelande som Nyheter24 tagit del av kommer detta att effektivisera kaffeförbrukningen.

Dessutom kommer alla kunna se på intranätet hur mycket kaffe alla dricker och jämföra det med ett index över toxikologiska produkter inom statsförvaltningen.

– Kaffet vi har nu är ju ett skämt i sig. Men de flesta har nog fattat att det här med korten är ett skämt. Det har inte varit upplopp direkt, säger en anonym källa på regeringskansliet till Nyheter24.

Inte jättekul kanske, men då är justitiedepartementets egna skämt snäppet vassare. För att undvika stök så ska medarbetarna på Rosenbad nu sätta post it-lappar på sina skrivbord om de är sugna på frukt.

Alltså. Om man vill ha ett äpple skriver man ”äpple” på en lapp och sätter på skrivbordet. Sen fixar receptionen ett äpple. Gulligt va?

– Många har gått på det. Ett par personer har varit på väg att sätta lappar på skrivbord innan de kommit på att det måste vara ett skämt, säger den anonyma källan till Nyheter24.


/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Kul?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Skott mot bostad i Örgryte

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

1 timme sedan
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

2 timmar sedan
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

2 timmar sedan
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

3 timmar sedan
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

3 timmar sedan
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.