Till höger syns Ilhan Senturk, Grå vargarnas ordförande, och Barbaros Leylani, tidigare vice ordförande för Turkiska riksförbundet.
1 av 8
Till höger syns Ilhan Senturk, Grå vargarnas ordförande, och Barbaros Leylani, tidigare vice ordförande för Turkiska riksförbundet. - Foto: Faksimil / trf.nu / TT
Mehmet Kaplan har massivt stöd – trots skandalen.
2 av 8
Mehmet Kaplan har massivt stöd – trots skandalen.
3 av 8
- Foto: Faksimil Öppna kanalen
Har Kaplan avgått?
4 av 8
Har Kaplan avgått? - Foto: Faksimil / trf.nu / TT
Nyheter24:s Emma Lindström skriver att Mehmet Kaplans pressekreterare inte kan skylla på rasism när medierna har frågor om varför han är på samma ställe som extremister.
5 av 8
Nyheter24:s Emma Lindström skriver att Mehmet Kaplans pressekreterare inte kan skylla på rasism när medierna har frågor om varför han är på samma ställe som extremister. - Foto: Nyheter24 / faksimil trf.nu
Mehmet Kaplan syns äta middag med representanter från organisationen Milli Görüs.
6 av 8
Mehmet Kaplan syns äta middag med representanter från organisationen Milli Görüs. - Foto: Faksimil SVT Nyheter
Alice Bah Kuhnke är mycket kritisk mot ministerkollegan.
7 av 8
Alice Bah Kuhnke är mycket kritisk mot ministerkollegan. - Foto: TT BILD
Mehmet Kaplan (mp) och statsminister Stefan Löfven.
8 av 8
Mehmet Kaplan (mp) och statsminister Stefan Löfven. - Foto: Maja Suslin/TT

6 skandaler som cirkulerat kring bostadsministern Mehmet Kaplan

Mehmet Kaplan är i skandalernas centrum och mitt i ett drev.


1. Middagen


I torsdags avslöjas det bostadsminister Mehmet Kaplan i somras befunnit sig på en middag där även Ilhan Senturk, ordförande för ultranationalistiska organisationen Grå Vargarna deltog.

2. Efterspelet


Kritiken lät inte vänta på sig mot ministern. Och inte blev det bättre av att Kaplans pressekreterare vid upprepade tillfällen antydde att alla som skrev om händelsen var rasister. “Du skulle aldrig ställa en sådan här fråga till någon som inte hade utländsk bakgrund”, skrek pressekreteraren Hakim Belarbi till Nyheter24:s reporter Emma Lindström.

3. Bert Karlsson lackar

Det slutade inte där. I ett samtal med Expressen jämför Belarbi händelsen med att det är som att kungen skulle sitta på samma middag som Bert Karlsson. Detta får Bert Karlsson att gå i taket, och han hotade senare att anmäla Kaplan för förtal.

4. Hård kritik


Kritiken mot Kaplan blev under torsdagen och fredagen stenhård. Jonas Sjöstedt, Tomas Tobé och Alice Bah Kuhnke var några av dem som gick till attack mot bostadsministern.

5. Middag med fler islamister


Det visade sig efter ett litet drev att bostadsministern deltagit på middag med ytterligare en islamistisk organisation – Milli Görüs.

6. Ny skandal


Och på söndagen så var det dags igen. I en video från 2009 som Svenska Dagbladet tagit del av jämför Mehmet Kaplan Israels agerande i Palestina-konflikten med nazi-Tysklands agerande mot judarna under 30-talet.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Bör bostadsministern avgå?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Expert: Ålderskrav stoppar inte riskfylld hudvård

Bråttom att deklarera för att få pengar i april

Rekordstora summor i årets skatteåterbäring leder till att många deklarerar snabbare än normalt. Och nu börjar det bli hög tid att godkänna deklarationen för den som vill ha sina pengar snabbt – då är sista dagen nämligen 3 april.

Två gripna för mordförsök i Bredäng

1 timme sedan
En man fördes allvarligt skadad till sjukhus med ambulans efter ett grovt våldsbrott i Bredäng i södra Stockholm under natten till långfredagen, rapporterar Expressen.

Norrmän hamstrar ägg i Sverige

1 timme sedan
Det råder äggbrist i Norge – och många korsar därför gränsen för att ladda upp inför påsken. De frågar direkt när de kommer in: "Har ni ägg?", säger Patrik Zäll, butikschef för Nordby Supermarket.

Så kan kriget fortsätta trots fördömanden

1 timme sedan
Världssamfundet har satt ned foten om en vapenvila, åtminstone på pappret. Säkerhetsrådets krav lämnar tolkningsutrymme och har åsidosatts förr. Israel fortsätter att bomba Gazaremsan.

Japan återupptar Unrwa-stöd

1 timme sedan
Japan är i färd med att återuppta sitt stöd till FN:s krisdrabbade hjälporganisation för palestinska flyktingar, Unrwa – som koordinerar närapå alla hjälpsändningar till Gaza – meddelar landets regering.