1 av 2
- Foto: privat/tt
2 av 2
- Foto: privat

SSU-politikern: Kräv att alla som ska ha sex har liggkörkort

Nu ska man behöva licens för att ligga – det tycker SSU-politiken Klara Larsson.


Man borde tvingas ha sex-körkort innan man får ligga – det anser Klara Larsson, som sitter i SSU Upplands distriktsstyrelse. I en debattartikel på Dagens Arena skriver hon att man borde få en licens efter sexualundervisningen i skolan, med betyg och allt, som intygar att man är tillräckligt kunnig för att ha sex.

"Sexuellt välbefinnande är med andra ord en viktig faktor i våra liv, i alla fall något som har stor påverkan på hur vi uppfattar vår vardag. Därför ska vi prata om alla körtlar kvinnan har i sitt underliv så vi förstår hur blött det måste vara för att den inte ska kunna likställas med en slak kuk", skriver Larsson i artikeln.

Larsson menar att en mer krävande sexualundervisning är viktig för att inte porr ska bestämma hur ungdomar ser på sex.

– Jag skrev den här artikeln för att väcka debatten om att göra något åt att så många, framförallt unga, känner att de hamnat i situationer sexuellt de inte velat vara i. Okunskapen om sexualiteten är stor vilket leder till att normer och fördomar, ofta hämtade från kommersiell porr, tar överhanden i handlandet, säger Klara Larsson till Nyheter24.

Från vilken ålder ska det här gälla då?

– När du är mogen nog och kan uppvisa att du tillgodogjort dig sexualundervisningen du fått i skolan på ett tillfredsställande sätt är du också mogen nog att ha sex. Uppenbarligen funkar inte dagens metoder så en utbyggd sexualundervisning är ett alternativ för att skapa en tryggare tillvaro för unga.

Men från SSU:s sida är man inte riktigt lika taggade på förslaget, även om man tycker att debatten är viktig.

– Jag tycker hon lyfter ett viktigt problem i samhället kring sexuellt ofredande och sex utan samtycke. Där är skolan en bra plats för att hantera sådana här frågor. Men när det gäller licens eller körkort så är det en linje som Klara själv lyft. Just den punkten är inget som SSU Uppland ställt sig bakom, säger Joel Näsvall, ordförande för SSU Uppland till Nyheter24.

/
SSU
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är det här en bra idé?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Misstänkt anstiftare till Farstamord efterlyst

Max duckar kritik – skyller på kunderna: "Vi tror inte att folk.."

En ny lag som trädde i kraft 1 januari 2024 har satt den svenska hamburgerkedjan Max i knipa. Men själva menar Max att det beror på kunderna.

Flera gripna i Tadzjikistan för Moskvadåd

Flera personer i Tadzjikistan uppges ha blivit gripna misstänkta för inblandning i förra veckans terrorattack i Moskva.

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Bilist och två cyklister i kollision.", skriver polisen på sin hemsida.

Förtroendet för regeringen ökar

1 timme sedan
Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Polisen rapporterar om rattfylleri, Härnösand

1 timme sedan
"Härnösand, misstänkt rattfylleri.", skriver polisen på sin hemsida.