Åsa Romson och Gustav Fridolin har flera gånger uttryckt att de vill vara med och ge partiet en nystart. Men det finns flera konkurrenter till posterna som språkrör.
1 av 4
Åsa Romson och Gustav Fridolin har flera gånger uttryckt att de vill vara med och ge partiet en nystart. Men det finns flera konkurrenter till posterna som språkrör. - Foto: TT
Isabella Lövin är biståndsminister. Hon ska ha sagt att hon är redo att ta över, det skriver Dagens Industri.
2 av 4
Isabella Lövin är biståndsminister. Hon ska ha sagt att hon är redo att ta över, det skriver Dagens Industri. - Foto: TT
Carl Schlyter sitter i riksdagen och är ordförande i riksdagens EU-nämnd. Han säger till Expressen att han kan ta över om Gustav Fridolin ska ersättas.
3 av 4
Carl Schlyter sitter i riksdagen och är ordförande i riksdagens EU-nämnd. Han säger till Expressen att han kan ta över om Gustav Fridolin ska ersättas. - Foto: TT
Det finns också uppgifter om att flera miljöpartister vill se Per Bolund som språkrör.
4 av 4
Det finns också uppgifter om att flera miljöpartister vill se Per Bolund som språkrör. - Foto: Janerik Henriksson/TT / Janerik Henriksson/TT

Romson och Fridolin vill stanna i Miljöpartiet efter skandalerna – men här är utmanarna

Snacket går hett om vilka som kan komma att ersätta Miljöpartiets språkrör. Här är de hetaste kandidaterna.


Det har stormat runt Miljöpartiet senaste tiden. Språkrören Gustav Fridolin och Åsa Romson meddelade trots turerna att de båda vill stanna kvar som ledare för partiet. De vill "vara med och ge partiet en nystart".

Partiet behöver en nystart från dessa grejer:
Mehmet Kaplan
Romson om 9/11-"olyckor"
MP:are vill inte skaka hand
Fridolin fattar inte att kvinnor blir kränkta
... för att bara nämna några.

Bildkälla

I alla fall, nu kommer flera uppgifter om att miljöpartister runt om i landet vill ha nya språkrör. Om bara två veckor har partiet kongress och då kan alltså Fridolin och Romson *röstas ut*.

Enligt källor till Dagens Industri är biståndsminister Isabella Lövin redo att ta över efter Romson.

Bildkälla: TT

Tidningen skriver också att Per Bolund, just nu finansmarknadsminister, är en storfavorit för att ersätta Gustav Fridolin. Men om Bolund vill ta språkrörets plats är osäkert.

Bildkälla: TT


Någon som däremot kan tänka sig att ta över om Fridolin lämnar är riksdagsledamoten och EU-parlamentarikern Carl Schlyter. Expressen har fått uppgifter om att flera partiföreträdare i MP vill se honom som språkrör.

Bildkälla: TT

Gustav Fridolin håller dock fast vid att han och Åsa Romson vill stanna.

– Jag vill fortsätta och Åsa vill fortsätta, vi tror att vi har förutsättningar att leda Miljöpartiet i den här nystarten. Men då behöver vi ett starkt mandat från vårt parti och då behöver den diskussionen tas, säger han till Expressen.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Vill du att Romson och Fridolin ersätts?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Polisen i Växjö rapporterar om trafikolycka

Expert: Ålderskrav stoppar inte riskfylld hudvård

Efter en uppmärksammad debatt om ökad användning av avancerad hudvård bland barn har flera företag infört åldersgränser. Det kan sända en viktig signal – men är inte hela lösningen, säger Elmira Tavoosi på Läkemedelsverket.

Bråttom att deklarera för att få pengar i april

Rekordstora summor i årets skatteåterbäring leder till att många deklarerar snabbare än normalt. Och nu börjar det bli hög tid att godkänna deklarationen för den som vill ha sina pengar snabbt – då är sista dagen nämligen 3 april.

Höganäs: Polisen rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"En personbil kör in i mitträcket på Christinelundsvägen i höjd med Domsten.", skriver polisen på sin hemsida.

Två gripna för mordförsök i Bredäng

1 timme sedan
En man fördes allvarligt skadad till sjukhus med ambulans efter ett grovt våldsbrott i Bredäng i södra Stockholm under natten till långfredagen, rapporterar Expressen.

Norrmän hamstrar ägg i Sverige

1 timme sedan
Det råder äggbrist i Norge – och många korsar därför gränsen för att ladda upp inför påsken. De frågar direkt när de kommer in: "Har ni ägg?", säger Patrik Zäll, butikschef för Nordby Supermarket.