Miljöpartiets valberedning har beslutat att föreslå Gustav Fridolin och Isabella Lövin som kandidater till valet av språkrör.
1 av 3
Miljöpartiets valberedning har beslutat att föreslå Gustav Fridolin och Isabella Lövin som kandidater till valet av språkrör. - Foto: TT Nyhetsbyrån
Det här innebär att nuvarande språkrör Åsa Romson petas från sin post som språkrör om kongressen röstar på valberedningens förslag.
2 av 3
Det här innebär att nuvarande språkrör Åsa Romson petas från sin post som språkrör om kongressen röstar på valberedningens förslag. - Foto: TT Nyhetsbyrån
Gustav Fridolin får samtidigt förnyat förtroende av Miljöpartiets valberedning.
3 av 3
Gustav Fridolin får samtidigt förnyat förtroende av Miljöpartiets valberedning. - Foto: TT Nyhetsbyrån

MP:s valberedning: Åsa Romson petas – Isabella Lövin ersätter

Nuvarande språkröret Åsa Romson petas från sin post om kongressen röstar på valberedningens förslag.


Miljöpartiets valberedning har beslutat att föreslå Gustav Fridolin och Isabella Lövin som kandidater till valet av språkrör under helgens kongress. Det meddelade partiet under en pressträff på måndagen.

Det här innebär i praktiken att nuvarande språkrör Åsa Romson petas från sin post som språkrör, om kongressen röstar på valberedningens förslag.

– Jag är väldigt hedrar och glad över valberedningens förslag att nominera mig som nytt språkrör. Jag hoppas att jag kan få kongressens förtroende och bli vald som kvinnligt språkrör, säger Isabella Lövin.

Hon tror nu att hon kan bidra med nya perspektiv i politiken.

– Jag kommer givetvis in med annorlunda erfarenheter, med lång bakgrund inom EU. Jag har ett ganska brett internationellt och globalt perspektiv. I mitt viktiga arbeta som biståndsminister finns det mycket att tillföra den svenska debatten, säger hon.

Gustav Fridolin får samtidigt förnyat förtroende av Miljöpartiets valberedning.

– Jag är ödmjuk och tacksam för det förtroende som valberedningen visar mig i att få fortsätta som språkrör. Jag tycker att det är roligast att arbeta när det är som allra svårast och tuffast, säger Gustav Fridolin.

Han menar också att han har lärt sig en läxa.

– Jag har gjort misstag och lärt mig av dem. Utifrån det har jag nu fått valberedningens förtroende, säger Gustav Fridolin under pressträffen.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

Tredje borgmästare mördad i Ecuador

Borgmästare Jorge Maldonado i gruvstaden Portovelo i Ecuador sköts till döds på fredagen. Det är det tredje mordet på borgmästare i landet inom en månad.

Våldtog sovande kvinna – döms till fängelse

1 timme sedan
En man i 20-årsåldern döms till fängelse för att ha våldtagit en sovande kvinna, rapporterar Sydsvenskan.

Malmö: Polisen rapporterar om bråk

1 timme sedan
"Bråk på stadsbuss.", skriver polisen på sin hemsida.

Juryn till Trumps rättegång utsedd

1 timme sedan
En jury bestående av tolv ordinarie ledamöter och sex ersättare har utsetts i rättegången mot expresident Donald Trump i New York.

Tände eld på sig själv under Trumpmål

1 timme sedan
En person har tänt eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryn i målet mot expresident Donald Trump just valts ut, bekräftar en talesperson för New York-polisen.