Nu meddelar Åsa Romson att hon kommer att avgå som klimat- och miljöminister.
Nu meddelar Åsa Romson att hon kommer att avgå som klimat- och miljöminister. - Foto: BERTIL ERICSON / TT

Åsa Romson avgår som miljöminister och lämnar regeringen

Det meddelar hon själv.


Miljöpartiets valberedning meddelade under måndagen att man vill ha Gustav Fridolin och Isabella Lövin som kandidater till språkrör när partikongressen ska rösta i helgen.

Det innebär att Åsa Romson petas från sin post som språkrör om kongressen röstar på valberedningens förslag.

Nu meddelar Åsa Romson att hon kommer att avgå som klimat- och miljöminister. Det innebär att hon, som också är vice statsminister, alltså lämnar regeringen.

– Det är de tillträdande språkrören som har att forma sitt lag och säkerställa att man kan jobba vidare på bästa sätt i regeringen. Jag kommer att sluta mina ministeruppdrag efter kongressen, säger Åsa Romson till TT.

Det innebär också att hon är den andra miljöpartistiska ministern som lämnar regeringen på kort tid, skriver Aftonbladet.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Höjd BNP-siffra från USA

Då är bästa tillfället att söka jobb: ”Konkurrensen minskar”

Att byta jobb kan vara en utmaning, särskilt om man vill byta karriär eller gör premiär på arbetsmarknaden. Men det finns en månad på året som det passar bäst att söka för den som vill maximera sina chanser att få ett nytt jobb.

Rekordmycket eventpengar till Bidens kampanj

Ett insamlingsevent för USA:s president Joe Biden har samlat ihop 25 miljoner dollar, motsvarande drygt 267 miljoner kronor. Det är den största insamlingen någonsin för ett politiskt evenemang, enligt Bidenkampanjen.

Wingefors om miljardförsäljningen: "En lättnad"

Embracer säljer en av sina finaste juveler när man gör sig av med Gearbox. Vd Lars Wingefors beskriver den amerikanska spelutvecklaren som "jätteduktig med väldigt fina varumärken". Men i slutändan så är vi en business och vi måste ta rationella beslut, säger han.

Åklagaren: Mänsklig påverkan bakom skredet

Enligt åklagaren finns det ingen naturlig orsak till att jordskredet vid E6 i höstas skedde. Tre personer med koppling till företag om arbetat i området misstänkts för brott.

Mjölken blir dyrare – Arla höjer priset

Arla planerar att höja priserna på sina produkter den första april. Både mjölken och andra varor kommer bli dyrare.