Här kastar Miljöpartiet ut nakenaktivisten från kongressen

Politikern och Femen-aktivisten Jenny Wenhammar är nominerad till språkrör men trots detta får hon inte komma in på partiets kongress i Karlstad.


När aktivisten och politikern Jenny Wenhammar kom till Miljöpartiets kongress i Karlstad blev hon direkt stoppad av funktionärer som berättade att hon inte var välkommen. Senare kom även polis till platsen och vägrade släppa in Wenhammar.

– Det här är antifeministiskt, säger Wenhammar till Nyheter24 utanför byggnaden.

– Jag står kvar här hela dagen, utanför porten. Miljöpartiet har tagits över av människor som inte är för miljö, feminism, aktivism och transparens, fortsätter hon.

Jenny Wenhammar är politikern som gjort sig känd för att göra nakenprotester och hon är dömd till böter för förargelseväckande beteende. Bland annat har hon gjort olaga intrång på ryska ambassaden.

Miljöpartiet sa redan innan kongressen att Wenhammar inte var välkommen grund av ”säkerhetsskäl”.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kristersson om Kinberg Batra: En förtroendekris

Sverige diskuterar luftförsvar till Ukraina

Statsminister Ulf Kristersson (M) säger under EU:s toppmöte i Bryssel att Sverige ingår i diskussioner om samarbete för att leverera luftförsvar till Ukraina.

Dianas kläder under klubban – så dyrt blir det

Axelvaddar, påskliljegult och glimrande guldknappar. En liten del av historien kan bli din – eller någon annans – när prinsessan Dianas berömda outfits snart går under klubban. Men det blir med största sannolikhet inte billigt.

Person död: Föll från hög höjd på jobbet

En person har avlidit efter en arbetsplatsolycka i Gävle, skriver polisen på sin webbplats.

Stockholm: Polisen rapporterar om rattfylleri

"Misstänkt drograttfylleri på Södermalm.", skriver polisen på sin hemsida.

Kundens vidriga upptäckt i Icas hallon: "Slängde skiten"

I dagarna gjorde en kvinna från Skellefteå en vidrig upptäckt i Icas frysta hallon. Efter händelsen kommer kvinnan inte kunna äta hallon igen...