Nu riktas hård kritik mot Moderaterna.
1 av 4
Nu riktas hård kritik mot Moderaterna.
Finn Bengtsson.
2 av 4
Finn Bengtsson. - Foto: Claudio Bresciani/TT / Claudio Bresciani/TT
Anna Kinberg Batra och Tomas Tobé.
3 av 4
Anna Kinberg Batra och Tomas Tobé. - Foto: Fanni Olin Dahl / Fanni Olin Dahl
Hanif Bali.
4 av 4
Hanif Bali. - Foto: Dan Hansson

Attacken mot M efter petningen av Hanif Bali: ”Ytterst pinsamt för partiet”

Moderattoppen Hanif Bali petades från sitt utskottsuppdrag efter att ha röstat mot partiet i riksdagen. Nu går en annan känd moderat ut och försvarar Bali.


I tisdags kom beskedet att toppmoderaten Hanif Bali petas från sitt uppdrag som ansvarig för integrationsfrågor inom partiet. Anledningen var att Bali röstade emot partiet i en omröstning om att erkänna att det pågår ett folkmord på kristna i Mellanöstern.

– Jag gick emot gruppens vilja. Då finns det konsekvenser för det. Det här är en av dem. Det är inget farligare än att jag får syssla med andra frågor, sa Hanif Bali till Nyheter24 då.

Men nu kommer en annan känd moderat ut som Bali-försvarare. Det är riksdagsledamoten Finn Bengtsson, som även han röstade mot partiet i tisdags. Och han går till stenhård attack mot partiledningen.

– Moderaterna är en toppstyrd repressaliemaskin och det som har hänt nu är ytterst pinsamt för partiet. Grundfrågan är om vi ska följa väljarna eller partiledningen? Om jag och Hanif Bali och Niklas Wykman hade agerat på ett annat sätt i folkmordsfrågan hade vi svikit våra väljare, säger Bengtsson till tidningen Dagen.

Nyheter24 har sökt M:s gruppledare i riksdagen, Jessica Polfjärd, men hon har valt att inte kommentera

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tycker du att Moderaterna är toppstyrda?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Biden tar emot Erdogan i Vita huset i maj

Israel går tillbaka till förhandlingsbordet

Israel sätter sig vid förhandlingsbordet igen, då premiärminister Benjamin Netanyahu ger klartecken för fortsatta samtal om vapenvila. Samtalen såg ut att ha lagts på is vid sidan av säkerhetsrådets skarpa krav.

Inflationen i USA på väntad nivå

1 timme sedan
Kärninflationen i USA i februari – där prisökningarna på energi och livsmedel räknas bort – uppgick till 2,8 procent i årstakt, vilket låg i linje med förväntningarna.

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

1 timme sedan
Ryssland har ett klart övertag i kriget, enligt Ukrainas nye arméchef Oleksandr Syrskyj. Invasionsstyrkorna har flera gånger mer ammunition än vad ukrainarna har.

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

2 timmar sedan
För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polisen i Svenljunga rapporterar om trafikolycka

2 timmar sedan
"På länsväg 1566 sydost om Håcksvik har en bilist och en motorcyklist kolliderat.", skriver polisen på sin hemsida.