Rasmus Törnblom går till attack mot Lövin.
1 av 3
Rasmus Törnblom går till attack mot Lövin.
Rasmus Törnblom.
2 av 3
Rasmus Törnblom.
3 av 3

MUF-toppen till attack mot Lövin om sexualbrott: "Det är allvarligt"

Rasmus Törnblom lackar på Miljöpartiets Isabella Lövin. Han menar att MP viftar bort problem med sexualbrott.


I kvällens debatt mellan partiledarna blev det riktigt dålig stämning när Kristdemokraternas Ebba Busch Thor ville prata om att invandrare som begår sexualbrott ska utvisas.

– Jag är ganska förskräckt över att man i samma mening som man pratar om de 60 miljoner människor som är på flykt i världen börjar prata om sexuella trakasserier och att man ska utvisa folk, sa Isabella Lövin då.

Och det fick Moderaternas ungdomsordförande Rasmus Törnblom att gå i taket. Törnblom kritiserade Lövin hårt på Twitter, och när Nyheter24 når honom menar han att Miljöpartiet står ostadigt när det gäller jämställdhet.

– Det är alldeles uppenbart att Miljöpartiet fortfarande står ostadigt i frågor där jämställdhet och mångfald krockar. Jag kan inte tänka mig att något annat parti skulle försökt vifta bort frågan om sexualbrott med den nonchalans som Lövin uppvisade, säger Törnblom till Nyheter24.

Hur pass allvarligt tycker du att det är?

– Det är allvarligt. Framför allt i ljuset av de senaste månadernas rapportering. Miljöpartiet har hittills inte pratat om sexualbrotten och nu när det sker så viftar de bort det.

Efter debatten förklarade Lövin vad hon menade med sin kommentar.

– Övergången gick så snabbt från flyktingkris till utvisningar. Givetvis tycker jag att sexuella våldsbrott är oacceptabla, men det är en mikroskopisk del av problematiken som debatten handlade om, sa Lövin till SVT.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

1 timme sedan
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.

Person skjuten under jakt

1 timme sedan
En person har skjutits i en jaktolycka i Surahammar, rapporterar TV4.

Polisen i Borås rapporterar om brand

1 timme sedan
"Det brinner i en lägenhet i ett flerfamiljshus på Dalbogatan.", skriver polisen på sin hemsida.

Razzior mot ryskt spionnätverk i Polen

1 timme sedan
Polsk säkerhetstjänst uppger att en räd genomförts mot ett ryskt spionnätverk. Räden har genomförts i samband med tjeckisk underrättelsetjänst.

SMHI varnar – här blir det snö i påsk

1 timme sedan
Snöfall, sol, plusgrader och sedan återigen kallt. Jag skulle beskriva påskvädret som ostadigt över landet, säger Christopher Greenland, meteorolog vid SMHI.