1 av 2
- Foto: TT/Kollage
2 av 2
- Foto: TT

Nya katastrofsiffror för KD – nu lika svaga som en lätt folköl

Nedgången fortsätter för KD. Hade partiet varit en öl hade man mest bara blivit kissnödig av den.


Så här i sommartider tänker väl de flesta på en sval folköl till maten när de hör siffran 2,8 procent. Men för Kristdemokraterna finns det inga trevliga kopplingar till det låga numret. 2,8 procent är nämligen vad partiet får i SCB:s nya sympatiundersökning.

Här om dagen släppte SCB en undersökning där de svarande fått frågan vad de skulle rösta på om det var val i dag. Då hamnade KD på 3,1 procent. Men dagens undersökning visar alltså att bara 2,8 procent sympatiserar med partiets politik. Jämfört med valresultatet 2014, där partiet fick 4,6 procent, är det riktigt låga siffror.

I dag hade alltså KD åkt ut ur riksdagen med buller och bång. Och från partiet ser man mycket allvarligt på katastrofsiffrorna.

– Det är väldigt dåliga siffror. Det är lite förvånande eftersom vi haft en uppgång i ett par undersökningar, men vi tar det här på största allvar. Det tar tid att bygga en relation med väljarna och vi vet att vi behöver en annan politik när vi nu står i den värderingskris som vi har i Sverige, skriver Kristdemokraternas partisekreterare Acko Ankarberg Johansson i en kommentar till Nyheter24.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Kan du tänka dig att rösta på Kristdemokraterna?
Tack för din röst!