Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra.
1 av 3
Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra. - Foto: Maja Suslin/TT
Anna Kinberg Batra.
2 av 3
Anna Kinberg Batra. - Foto: svt
Johan Forssell, Moderaternas migrationspolitiska talesperson.
3 av 3
Johan Forssell, Moderaternas migrationspolitiska talesperson. - Foto: TT

Moderaternas krav: Ha kvar de hårda asylreglerna

De nya reglerna ska gälla i tre år, men det gillar inte Moderaterna. De vill inte att lagen om ett åriga uppehållstillstånd tas bort.


Moderaterna går ut allt hårdare när det gäller flyktingpolitiken. Nu skriver SVT att partiet vill ha kvar de nya, hårdare asylreglerna som regeringen infört.

Regeringens nya hårda flyktingpolitik innebär att uppehållstillstånd bara gäller i ett år, och så ska det vara i tre år framåt. Men Moderaterna vill inte att lagen tas bort.

– I Moderaternas plan för ett starkare Sverige ingår att vi måste klara integrationen av de människor som är här. Vårt besked är att det inte kan vara aktuellt att återgå till den tidigare, kravlösa flyktingpolitiken, säger moderaternas migrationspolitiska talesperson Johan Forssell till Nyheter24. Han fortsätter:

– Det innebär till exempel att tillfälliga uppehållstillstånd, som är normen i Europa, och skarpa försörjningskrav vid anhöriginvandring kommer att vara fortsatt viktiga delar i en hållbar och långsiktig svensk migrationspolitik.

Moderaterna föreslår i stället att den som får ett jobb också får uppehållstillstånd.

- Det är viktigt att långsiktigt harmonisera Sveriges regler med övriga Europas. Det är till exempel en viktig och bra princip att, om man vill ta hit anhöriga till Sverige, då ska det finnas försörjning och en bostad, säger Forsell till Nyheter24.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Borde den hårdare lagen vara kvar?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Tusentals evakueras efter vulkanutbrott

Källor: Israel avbröt planer på Iranattacker

Israel uppges vid flera tillfällen de senaste dagarna ha förberett att sjösätta attacker som svar på Irans storskaliga anfall förra helgen. Men av olika skäl har man valt att inte gå vidare med planerna, enligt källuppgifter i flera amerikanska och israeliska medier.

Lyft för e-handeln efter svag period

I mars växte e-handeln med 1 procent jämfört med samma månad året innan, enligt siffror från Svensk handel. Totalt under årets första kvartal har e-handeln vuxit med 11 procent.

Oväntat stort vinstlyft för Nordea

Den Helsingforsbaserade storbanken Nordea slår till med ett oväntat stort vinstlyft i sin rapport för årets första kvartal. "Vi hade en stark inledning på året", säger vd Frank Vang-Jensen enligt ett pressmeddelande.

SMHI: Risk för extra besvärligt väglag

SMHI varnar för risk för "extra besvärligt väglag" under morgonen i mellersta Svealand och Götaland. Orsaken är att regn och snöfall väntas.

Klimatförändring bakom extrem värmebölja i Mali

I nästan en vecka steg temperaturerna långt över 40 grader och mer än hundra människor dog. Den extrema värmeböljan i Sahel och Västafrika hade varit osannolik utan klimatförändringen, enligt en ny studie.