Kent Ekeroth är inte nöjd med lagarna.
1 av 2
Kent Ekeroth är inte nöjd med lagarna. - Foto: TT
Han vill att Sverige går ännu längre.
2 av 2
Han vill att Sverige går ännu längre. - Foto: BJÖRN LINDGREN /TT Nyhetsbyrån

Nya hårda lagar för flyktingar – men Sverigedemokraterna är inte nöjda

Nya lagarna har klubbats igenom. Men SD vill gå ännu längre. "Vi vill ha NOLL invandring", säger Kent Ekeroth.


På tisdagseftermiddagen blev det till slut klart. De omdiskuterade nya hårda reglerna för invandring röstades igenom i riksdagen med en ordentlig majoritet.

De nya reglerna innebär bland annat att det blir svårare för nyanlända att återförenas med sina mammor, pappor, syskon och barn och älskade, och att den som får uppehållstillstånd inte vet om hen får stanna.

Många har varit mycket kritiska mot de nya lagarna, bland annat skrev Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt så här på Twitter i går:

Men om du frågar Sverigedemokraterna så är det här långt ifrån tillräckligt.

"Så om jag fått allting rätt nu. Regeringen har alltså idag klubbat igenom asylregler som är 100 ggr hårdare än de SD någonsin velat ha", skriver användaren @Jon_Brenelli på Twitter. Men svaret från Sverigedemokraternas toppolitiker Kent Ekeroth visar på att SD är långt ifrån klara med sin politik.

Och till Nyheter24 säger Kent Ekeroth att man har en "nollvision" när det gäller invandringen, något som också står i Sverigedemokraterna vårbudget, där man räknar med att kunna visa upp minussiffror i invandringen med SD:s politik.

– Det är SD:s politik och hållning. Vi vill ha noll asyl- och anhöriginvandring. Det som röstades igenom i går är ett steg på vägen men inte tillräckligt. Dessutom vill vi ha återvandring så netto skulle troligen bli negativt, vilket vi även skrev om i vår vårbudget, säger Kent Ekeroth till Nyheter24.

Sverigedemokratenas Kent Ekeroth.

Ekeroth fortsätter:

– Återvandringen sker genom höjda återvandringsbidrag och åtstramningar i välfärdssystemen för icke-svenska medborgare. Kombinera det med vår politik att det tar 10 år att bli medborgare så kommer så att säga en hel del att återvända.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med SD?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Priset sänks på bensin och diesel – så billigt blir det

Ukraina: Åtta döda i nattens attacker

Minst åtta människor rapporteras ha dödats och ett tjugotal skadats i nattens ryska attacker mot Ukraina. De riktades i huvudsak mot regionen Dnipropetrovsk, enligt inrikesdepartementet i Kiev.

Högsta antalet viltolyckor på tio år

1 timme sedan
Totalt inrapporterades 64 792 viltolyckor i fjol, att jämföra med 61 999 året innan. Det är det högsta antalet viltolyckor på de svenska vägarna på tio år.

Geely dumpar Volvo-aktier – kursen faller

1 timme sedan
AB Volvos aktie faller med 4,5 procent sedan kinesiska Zhejiang Geely Holding meddelat att man sålt av hela sitt innehav av B-aktier i AB Volvo för drygt 14 miljarder kronor.

Bättre än väntat från Avanza

1 timme sedan
Nätbanken Avanza redovisar ett rörelseresultat på 647 miljoner kronor för det första kvartalet. Det kan jämföras med vinsten på 579 miljoner kronor för det första kvartalet 2023. Det var bättre än väntat, enligt analytikernas prognoser.

Totalstopp i trafiken – frontalkrock mellan två bilar på länsväg 153

1 timme sedan
"På länsväg 153, öster om Ätran, har en trafikolycka inträffat.", skriver polisen på sin hemsida.