Det var väl fan på tiden!?
1 av 4
Det var väl fan på tiden!?
Satsningen kommer kosta tre miljarder.
2 av 4
Satsningen kommer kosta tre miljarder. - Foto: JESSICA GOW / JESSICA GOW / TT
Helene Hellmark Knutsson.
3 av 4
Helene Hellmark Knutsson. - Foto: TT
Johanna Jaara Åstrand
4 av 4
Johanna Jaara Åstrand - Foto: TT NYHETSBYRÅN

​Grattis Sveriges lärare – i dag höjs er lön!

60 000 lärare kan räkna med att få ordentligt påökt i regeringens nya satsning, som sjösätts i dag.


Runt om i landet finns det tusentals lärare som dag efter dag kämpar för att lära ut viktiga saker till barn och ungdomar. Länge har det pågått en debatt om yrkets status och att lärare tjänar på tok för lite. Men från och med i dag blir det ändring på det.

I dag inleder regeringen sin lönelyftssatsning, som innebär att 60 000 lärare kommer att få en löneökning på 2 500 till 3 500 kronor i månaden.

– Att Lärarlönelyftet träder i kraft är en viktig milstolpe för svensk skola. Vi behöver stärka läraryrket för att vända kunskapsresultaten i den svenska skolan, säger Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning, i ett pressmeddelande.

Nu höjs lärarnas löner!

Det är lärarnas arbetsgivare som bestämmer vilka som kommer att få påökt och hur mycket kosing det kommer handla om. Satsningen kommer kosta tre miljarder kronor, och har tidigare välkomnats av lärarfacket.

"Vi står inför en mycket allvarlig brist på lärare och förskollärare och därför är det nödvändigt att locka fler till läraryrket. Höjda löner är viktigt för att yrkets attraktionskraft ska öka", skrev lärarförbundets ordförande Johanna Jaara Åstrand tidigare i år.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är det här en bra satsning?
Tack för din röst!