Jimmie gillar folkdans.
1 av 3
Jimmie gillar folkdans. - Foto: TT
Rafflande...
2 av 3
Rafflande... - Foto: TT NYHETSBYRÅN
Jimmie Åkesson.
3 av 3
Jimmie Åkesson. - Foto: TT

Sverigedemokraterna vill få ordning i förorten – med folkdans

SD lägger fram nya förslag i dag. Och mycket handlar om svensk kultur.


Den senaste tiden har debatten om utanförskapsområden dominerat svensk politik. Alla partier har lagt fram ny politik och gjort utspel om brottslighet, stenkastning och arbetslöshet.

Och i dag kommer Sverigedemokraterna med flera nya förslag. Mycket handlar om att ta hårdare tag mot kriminella, men även att göra kultursatsningar i förorten. Men det måste vara en viss sorts kultur.

"Konflikten står mellan den som respekterar de svenskar som levt här före oss och därför är beredd att anpassa sig till Sverige med dess kultur och historia – och den som inte är det", skriver partiledaren Jimmie Åkesson i en debattartikel i Svenska Dagbladet.

– Vi vill sprida det svenska kulturarvet i förorterna. Öka stödet till olika kulturföreningar. Det kan vara teaterföreningar som spelar teater om svensk historia. Eller folkdanslag, säger partitoppen Mattias Karlsson till Sydsvenskan.

SD menar att man genom detta kommer stärka gemenskapen i förorten.

– Det handlar om att återupprätta samhällets auktoritet. Förbättra den socioekonomiska situationen med fokus på utbildning och arbete. Förbättra den fysiska miljön. Och stärka den svenska kulturens närvaro på olika sätt, säger Mattias Karlsson till Sydsvenskan.

Exakt vad fioler och folkdräkter skulle göra för nytta mot brottslighet är dock inte helt klart.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är det ett bra förslag?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Dianas kläder under klubban – så dyrt blir det

Person död: Föll från hög höjd på jobbet

En person har avlidit efter en arbetsplatsolycka i Gävle, skriver polisen på sin webbplats.

Stockholm: Polisen rapporterar om rattfylleri

"Misstänkt drograttfylleri på Södermalm.", skriver polisen på sin hemsida.

Kundens vidriga upptäckt i Icas hallon: "Slängde skiten"

I dagarna gjorde en kvinna från Skellefteå en vidrig upptäckt i Icas frysta hallon. Efter händelsen kommer kvinnan inte kunna äta hallon igen...

Traderas skarpa varning till kunderna: "Var försiktig..."

"Vi tar detta på stort allvar" skriver Tradera i ett mejl till sina kunder. I det varnar de för bedragare, både i utskick på mejl och sms, eller via meddelanden på sajten.

Din sänkta skatt på 3 270 kronor hotad: "Straffar sparsamhet"

I år är skatten på sparande rekordhög. Nu vill regeringen sänka ISK-skatten. Myndigheterna som fått i uppdrag att titta på förslaget är kritiska. Men det får Nordnets privatekonom Frida Bratt att se rött.