Jimmie Åkesson ska hälsa på förorter under hösten.
1 av 3
Jimmie Åkesson ska hälsa på förorter under hösten. - Foto: TT / TT
På så vis ska han ge de som bor där en chans att bli "vanliga svenskar" och visa att SD bryr sig.
2 av 3
På så vis ska han ge de som bor där en chans att bli "vanliga svenskar" och visa att SD bryr sig. - Foto: TT
Jimmie Åkesson, partiledaren för SD.
3 av 3
Jimmie Åkesson, partiledaren för SD. - Foto: TT

Jimmie Åkesson gör sig redo för förortsturné – "Visa att vi bryr oss"

SD:s partiledare planerar att hälsa på svenska förorter under hösten. Bland annat för att ge förortsborna en möjlighet att bli "vanliga svenskar".


Under torsdagen är det Sverigedemokraternas dag under Almedalsveckan. Under förmiddagen presenterade partiledaren Jimmie Åkesson en del av partiets nya politik och berättade vad han planerar att göra framöver.

Bland annat kommer han under hösten att ge sig ut på en turné i Sveriges förorter. På så vis vill han visa att SD bryr sig om personerna som bort där.


– Det pratas inte mycket om det, men vi har ganska starkt stöd bland utrikesfödda, sa Åkesson.

– Jag ska faktiskt åka ut och träffa människor som lever i de här områdena, människor från alla möjliga intressen och olika sidor. Inte bara för att bilda mig en egen uppfattning utan för att lyssna och visa att vi bryr oss.

SD-ledaren pratade om att det svenska samhället behöver hålla ihop och att han vill ge alla som har "en ärlig, uppriktig ambition att bli en del av det svenska samhället" en möjlighet att bli det.

– Vi ska ge dem en möjlighet att bli en del av samma gemenskap som jag och vi vanliga svenskar är. Vi måste ge dem den möjligheten och för att de ska tro på det måste man åka dit och berätta det för dem, sa Åkesson.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Gör Jimmie Åkesson rätt?
Tack för din röst!
Senaste nytt

KD vill att fler EU-länder satsar på kärnkraft

Kvinna dömdes för mord – frias i hovrätten

Den kvinna som dömdes i tingsrätten för mordet på en annan kvinna frias nu helt i hovrätten, rapporterar Göteborgs-Posten.

S: Bevaka unga kriminella dygnet runt

Socialdemokraterna vill satsa 700 miljoner kronor på att punktmarkera ungdomar på väg in i grov kriminalitet.

Trump om Ukraina: Sätt fart, Europa

1 timme sedan
Varför ger Europa inte mer pengar till Ukraina, frågar USA:s expresident Donald Trump, och Republikanerna sannolika presidentkandidat i höstens val, på sin sociala medieplattform Truth.

Spindel, ostron och rävsvans: Här är de konstigaste föremålen som glömts i taxin

1 timme sedan
Att unna sig en taxiresa för att komma fram snabbare till destinationen är inte ovanligt. Det som däremot är mer ovanligt är föremålen som glöms kvar i taxin. Uber har listat de mest unika och vanligaste sakerna som lämnats kvar efter resan, både i Sverige och globalt.

Nio års fängelse för grova brott på hotell

1 timme sedan
Flera personer greps i en uppmärksammad polisrazzia på Skänninge stadshotell i september 2023. En 26-årig man som greps vid tillslaget döms nu för grovt narkotikabrott och människorov till nio års fängelse.