Jonas Sjöstedt är riktigt upprörd.
1 av 2
Jonas Sjöstedt är riktigt upprörd. - Foto: TT
Han har nämligen inte kunnat se Sara Sjöströms bragdinsatser.
2 av 2
Han har nämligen inte kunnat se Sara Sjöströms bragdinsatser. - Foto: TT

Jonas Sjöstedt rasande över att OS inte går på SVT

När Vänsterpartiets ledare skulle sätta sig ner och titta på OS blev han hemskt besviken – nu vill han ha riksdagsbeslut som gör att alla kan se OS.


De senaste dagarna har tundratusentals svenskar suttit som bänkade framför sina skärmar för att se sändningarna från OS i Rio – inte minst för att se svenska supersimmerskan Sara Sjöström ta hela tre medaljer.

Men en som är riktigt förbannad är Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt. Anledningen? Han kan inte se sändningarna från OS i sin sommarstuga utanför Umeå.

– Det är miljoner svenskar som precis som jag inte kan det. Det är orättvist och fel att inte OS är tillgängligt för alla som älskar idrott, säger Sjöstedt till Aftonbladet.

Olympiska spelen har gått att följa på SVT sedan 1960, men i år är det Viasat som håller i sändningarna. Det innebär att många missar mycket av innehållet från Rio. Och Jonas Sjöstedt kommer nu kämpa för att lagstifta om att vissa saker ska gå på tv-kanaler alla kan se.

– Det är väldigt lätt att lösa det här – genom att bestämma att det bara är marksända kanaler som får sända OS. I Sverige är det tydligen viktigare att stora kommersiella bolag ska kunna tjäna reklampengar. Vinstintresse är tydligen viktigare än folks idrottsintresse, säger Jonas Sjöstedt till Aftonbladet

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!