Politik
Sveriges statsminister Stefan Löfven och utbildningsminister Gustav Fridolin​. - Foto: Christine Olsson / Christine Olsson/TT

Regeringen vill ta bort "höstlovet"

Statsminister Stefan Löfven lovar 3 600 platser på lärarhögskolan till 2021.


Sveriges statsminister Stefan Löfven lovade fler platser på lärarhögskolan under en pressträff i Vasaparken i Stockholm under söndagen tillsammans med utbildningsminister Gustav Fridolin.

Det ska handla om 3 600 platser som gäller både förskolelärarutbildningen samt lärarutbildningen till 2021, skriver Aftonbladet.

– Det kan behövas upp till 60 000 fler lärare till 2019, säger Fridolin under pressträffen.

När det kommer till höstlovet vill regeringen byta namn på det och kalla det för ”läslov” i stället.

Satsningen som kommer att göras beräknas kosta 342 miljoner kronor. En annan punkt som togs upp var att regeringen vill införa lovskolor för elever i årskurs 8 och 9 som riskerar att få betyg F.

Tycker du det är en dålig idé att byta namn på höstlovet? Då borde du läsa Emma Lindströms hårda text mot Stefan Löfven.

Eller du kanske tycker att höstlovet borde heta något helt annat? Här är Nyheter24:s åtta förslag.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Populära pålägg återkallas – kan innehålla listeria

Ryskt militärplan i krasch utanför Krim

Ett ryskt militärplan har kraschat ned i vattnet utanför ockuperade Krim, meddelar den av Ryssland tillsatte guvernören i Sevastopol, Michail Razvozjajev.

Telia-anställd stal mobiler för 2,1 miljoner: "Systematiskt"

En före detta anställd på Telia stal hundratals telefoner till ett värde av 2,1 miljoner kronor. I ett mejl till Nyheter24 kommenterar nu Telia den före detta anställdas agerande.

Kryptokungen – från kändisvärlden till fängelse

Han byggde ett mångmiljardimperium och umgicks med politiska kändisar som Tony Blair och Bill Clinton. Det var en framgångssaga med bara ett fel – allting byggde på en rad lögner. Nu väntar 25 år i fängelse för Sam Bankman-Fried.

Deklaration 2024: Här är personerna Skatteverket kollar extra i år

Varje år gör Skatteverket riktade kontroller inom vissa områden. Har du koll på vilka privatpersoner som kollas extra i årets deklaration?

Borlänge: Polisen rapporterar om trafikolycka

"Två personbilar uppges ha kolliderat vid Domnarvsrondellen i Borlängen", skriver polisen på sin hemsida.